Publicitat
Ciutat

100% Sabadell vol tancar la "ferida" del passeig Manresa per posar-hi terrasses

Els candidats de 100% Sabadell, Marisol Martínez i Miquel Soler / D. S.

"Hem de tancar aquesta ferida i recuperar el Passeig Manresa per als vianants i les terrasses", ha dit en roda de premsa el número 2 de la llista de 100% Sabadell, Miquel Soler, mirant l'entrada del pàrquing dels FGC situada al nord del Passeig de la Plaça Major. La proposta del seu partit, ha continuat, és moure l'entrada a l'aparcament uns metres i fer-ne l'accès per la plaça de l'Àngel.

Representació visual de la proposta de 100% Sabadell pel passeig Manresa / CEDIDA

"Que al Centre hi hagi un pàrquing com aquest és indiscutible", ha afegit la cap de llista, Marisol Martínez, per a qui el projecte per al Centre ha de ser realista i tenir en compte una estratègia de mobilitat coherent. "Ha de ser un programa integral, que pensi el Centre com un nucli històric i cultural del qual la gent de tot Sabadell s'hi pugui sentir orgullosa: no valen els pegats", ha insistit.

Pacificar de la Via Massagué al començament de la Rambla

Aquesta proposta de 100% Sabadell s'inclou dins el seu pla per transformar tot l'eix que va de la Via Massagué fins a l'inici de la Rambla. Començant per aquí, el partit de Martínez planteja transformar el primer tram de l'artèria en un passeig d'una sola alçada -sense diferència entre voreres i calçada-, on es puguin recuperar les terrasses. "Volem deixar-hi la mínima circulació de cotxes, que només passi per aquest carrer transport públic", ha dit Soler.

Representació visual de la proposta de 100% Sabadell per a l'inici de la Rambla / CEDIDA

El següent pas és la plaça del Doctor Robert, on 100% Sabadell vol instalar uns jardinets arbrats. A més, diuen, donaran la volta a l'Ajuntament per tal que la façana principal miri cap a aquesta plaça i no cap a Sant Roc. "Els plànols originals de l'Ajuntament ja estaven pensats amb aquesta intenció, i nosaltres volem recuperar-la i que el consistori miri a la gent", ha afegit Soler.

Representació visual de la proposta de 100% Sabadell per la plaça del Doctor Robert / CEDIDA

Al costat, al Racó del Campanar, la seva idea és recuperar l’espai per a les grans trobades populars, amb la recuperació del quiosc modernista dels jardinets i més espai verd. El projecte per al Passeig, per altra banda, s'estructura al voltant de quatre eixos: "aigua, verd, ombra i descans", ha apuntat Martínez. "El Passeig sempre ha estat el punt de trobada dels sabadellencs, i volem recuperar aquest esperit", afegeix l'alcaldable.

Representació visual de la proposta de 100% Sabadell pel Passeig / CEDIDA

Per últim, la proposta per a la Via Massagué segueix la mateixa lògica, amb una plataforma única, més voreres i més arbres. L'antic edifici de Correus es transformaria -seguint la idea de 100% Sabadell- en un Institut de la Música. Per tal de visualitzar millor la seva proposta per al Centre, des del partit han publicat un vídeo en què es dibuixa com quedaria aquest Sabadell futur al final del mandat. "Totes aquestes propostes es podrien assolir en quatre anys", assegura Martínez.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top