Ciutat

La incorporació de Juanjo Cáceres, aturada fins que no hi hagi resposta de la Comissió d’Ètica

Juanjo Cáceres, a la bancada del públic en el ple d'aquest juliol / ÓSCAR ESPINOSA

La incorporació de Juanjo Cáceres com a assessor del govern municipal proposat per Podem no es farà efectiva fins que la Comissió d’Ètica resolgui si incompleix el punt 6.2 del codi ètic municipal, en què es parla d’un “conflicte d’interès potencial” quan apareixen “interessos personals” que puguin afectar “l’actuació imparcial i honesta en l’exercici de les funcions públiques”.

Podem ho ha anunciat avui en un comunicat, en què també explica que Laura Gil i Javier Garrido s’incorporaran com a personal eventual del grup municipal del partit l’1 de setembre, i no ara “per tal de rebaixar la despesa salarial de l’Ajuntament en un període de baixa activitat com és el mes d’agost”.

La formació morada defensa la contractació tant de Cáceres com de Gil i Garrido per la seva trajectòria formativa, professional i tècnica, amb la convicció que són les més adequades per ocupar aquestes posicions. Tots compten amb formació universitària, i concretament en el cas de Cáceres, Podem remarca que té quatre titulacions d’aquesta categoria i experiència en cinc de les vuit àrees de l’àmbit on se’l crida per treballar: memòria històrica, participació, joventut, acollida i gènere. “Una qualificació i trajectòria professional que posa clarament de manifest la seva idoneïtat per al càrrec proposat”, sostenen.

Respecte a la relació personal entre la primera tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, i Juanjo Càceres, Podem assegura que “no existeixen vincles familiars entre tots dos, que no tenen descendents, que no conviuen i que tampoc tenen béns en comú”.

En el mateix comunicat, Podem també informa que Morell té limitat el seu sou a tres SMI, però que voluntàriament cobrarà menys que això, sense especificar quant. El personal eventual rebrà, com a màxim, l’equivalent a dos salaris mínims: uns 1.800 euros aproximadament. En tots els casos l’excedent el donaran a l’organització.

Cs veu un “conflicte d’interès” en el fitxatge de la parella de Morell a l’Ajuntament

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top