Esports

Lanzarote: “Arribo amb més il·lusió que la primera vegada”

Manu Lanzarote assenyala la gespa de la Creu Alta, on vol tornar a gaudir / Ll. Franco

El fitxatge ‘estrella’ del Sabadell 19/20, Manu Lanzarote, explica les seves sensacions i com afronta el seu retorn al club arlequinat en una entrevista exclusiva concedida a Diari de Sabadell tres dies abans de l’inici de la lliga davant el Castelló. Aquesta és l’entrevista sencera:

Quan té coneixement de l’interès del Sabadell, què pensa? Jo em trobava bé a l’Índia. Tenia assumit que allà acabaria la meva carrera professional i no tornaria a jugar a Espanya. Però quan va sorgir l’opció del Sabadell, primer amb una presa de contacte del meu representant amb l’entrenador i després amb el club, vaig veure que es donava la situació ideal per tornar: el club, la ciutat, l’entrenador, el meu moment personal… Tot encaixava. Tenia clar que només tornaria al Sabadell. Visc aquí, amb la família, i era l’única via per sortir de l’Índia, on he viscut una experiència gratificant. És un país que obliga a una altra mentalitat i et fa veure altres coses del dia a dia. Segur que hi tornaré encara que sigui de visita.

L’aficionat arlequinat té el record del gran Lanzarote determinant de fa 6-7 anys. Quin Lanzarote es trobarà ara? La situació és diferent. La categoria, el jugador i han passat uns anys. Tot canvia. Ara potser es dona més valor a tot el que vaig fer aquí aquelles dues temporades fantàstiques. Gràcies al Sabadell vaig poder debutar a Primera Divisió. Era impossible de rebutjar aquella oportunitat. Ara només puc assegurar que es trobaran un Lanzarote amb més il·lusió que quan vaig venir per primera vegada. Sento el club com a part meva. Estic amb ganes de donar el màxim. És un orgull i una responsabilitat jugar amb el Sabadell.

Ara mateix es veu capacitat per poder jugar? Em trobo bé físicament, però és veritat que els companys em porten quatre setmanes d’avantatge en el treball de pretemporada. S’ha d’anar a poc a poc, sense presses. El més important és trobar-se en condicions per ajudar l’equip. La lliga és una cursa de fons i tampoc podem córrer.

El seu perfil de jugador, més aviat talentós i tècnic, l’afavoreix per rendir millor amb 35 anys? Els jugadors, a mesura que van passant els anys, cremem etapes i ens adaptem a les noves situacions. De jove potser ets més explosiu i ara canvies a una altra manera de jugar. La Segona B és dura: poc futbol, costa crear, el joc és molt físic… És qüestió d’adaptar-se i les plantilles que disposin de jugadors de tots els perfils tindran més possibilitats d’èxit.

Va ser company d’Antonio Hidalgo en l’anterior etapa arlequinada. Ara el té d’entrenador. Es fa estrany? La nostra faceta d’amistat o companys passa a un costat i ara cadascú agafa la seva tasca. Ell decideix i jo he d’acatar les seves decisions i posar-li les coses difícils perquè compti amb mi.

Li veia esperit de tècnic quan compartien vestidor? Ja era el capità i recordo que ajudava molt els joves. Es notava el seu caràcter al camp. És un tècnic jove, amb molta il·lusió per arribar lluny i la passada temporada, en un moment molt complicat, va saber sobreposar-se a tot i tirar endavant. Ara inicia una nova etapa des de l’inici i pot ser més senzill. Jo ajudaré en tot el que sigui.

Retornar a un equip on té guanyada l’estima de la gent és important, però també pot suposar un extra d’exigència, oi? Ajuda, però també em coneixen i l’afició espera grans coses i segur que m’exigirà. A la primera que no estigui bé m’ho demostrarà. És un repte. Ara soc un més del grup i el passat no serveix.
Ara s’imposa la teoria del ‘partit a partit’, però el ‘play-off’ hauria de ser l’objectiu del Sabadell aquesta temporada? L’objectiu és jugar i guanyar per créixer com a equip i com a club. La meva mentalitat és positiva i vull estar el més amunt possible. No hauria vingut per evitar el descens. El Sabadell ha de lluitar per fer un pas endavant. Pujar? De 80 només 4 ho aconsegueixen. Això obliga a fer una temporada quasi perfecta.

Després d’un any molt dur, l’afició té ganes de gaudir a la Creu Alta. Ho veu possible? Hem de ser conscients de la categoria i la dificultat que hi haurà. És molt important anar tots junts de la mà. L’afició ho va demostrar l’any passat en una situació molt complicada. Ara també la necessitem.

Ara s’imposa la teoria del ‘partit a partit’, però el ‘play-off’ hauria de ser l’objectiu del Sabadell aquesta temporada? L’objectiu és jugar i guanyar per créixer com a equip i com a club. La meva mentalitat és positiva i vull estar el més amunt possible. No hauria vingut per evitar el descens. El Sabadell ha de lluitar per fer un pas endavant. Pujar? De 80 només 4 ho aconsegueixen. Això obliga a fer una temporada quasi perfecta.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top