Publicitat
EDITORIAL

El patrimoni alimentari local

Aquests dies parlem molt de menjar: gran part de les nostres tradicions estan lligades a la gastronomia i, més concretament, als productes locals de temporada. Ens referim, avui, als panellets i a les castanyes, és clar. Però en altres moments són la botifarra d’ou i la coca de llardons, els galets i la carn d’olla, o el tortell de reis i la coca de Sant Joan. I aquests dies, ningú (excepte, potser, el nostre dietista) no ens impedirà de gaudir dels panellets, les castanyes torrades i els moniatos, i fer-los compatibles amb les disfresses terrorífiques i amb altres tradicions que hem anat incorporant.

Publicitat

El patrimoni alimentari de Sabadell és extens i ric, com la qualitat dels autors de còmic locals, i avui els hem volgut dedicar el suplement ‘DS.A Taula’ fent una mena de ‘making of’ de l’última edició de la revista de còmic ‘Paper de Ceba’, que edita el D.S., en què tres cuiners locals preparen tres receptes pròpies amb productes de Sabadell –mongeta del ganxet, tomàquet de Montgrí i ceba de Sabadell–, Ricard Efa il·lustra les receptes i tres dibuixants locals presenten històries en relació amb els ingredients. Una triple fusió –còmic, productes i cuiners– amb un fil conductor: Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top