Ciutat

El Carnaval sabadellenc, més comarcal que mai

Organitzadors, col·laboradors i el regidor de cultura, davant del bus 'vintage' de la TUS / VICTÒRIA ROVIRA

La Rua del Carnaval comptarà aquest any amb una àmplia participació d’entitats de diverses localitats de la comarca. A les habituals comparses i carrosses sabadellenques, s’hi afegiran una de Terrassa, tres de Montcada i Reixac, una de Sant Quirze i dues de Polinyà. De la ciutat participaran quinze entitats, entre elles Les Forques de Can Deu, Diables de la Creu Alta, Sentinelles d’Arkëmis, Bruixes del Nord, la Batukada amb Bandtumbas.

La presentació del programa s’ha fet aquest dimarts en un bus vintage de la TUS, on el Grup Disbauxa, organitzadors del Carnaval, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, han presentat la programació dels tres dies que durarà la festa. En el mateix acte s’ha lliurat una placa de reconeixement a Luna Ochoa, alumna de l’Escola Illa, guanyadora del disseny del cartell d’aquesta edició.

En total, hi desfilaran 23 agrupacions de les quals deu aniran amb carrossa. Enguany, els actes del Carnaval, que començaran divendres a les 21 h, mouran unes 1.700 persones. L’organització ha destacat que la participació del Carnaval 2020 comptarà amb 50 persones més que l’any anterior i 400 més que el 2018. Aquest creixement progressiu el valoren de forma molt positiva, ja que respon a la voluntat dels organitzadors d’incrementar la participació i fer-la extensible a la resta de la comarca.

La Batukada de divendres a les 21 h donarà el tret de sortida a tres dies de disbauxa i activitats lúdiques. El mateix vespre, a les 22 h, el rei Carnestoltes, acompanyat dels Diables de la Creu Alta, farà el Pregó a la plaça del Doctor Robert. La festa nocturna continuarà amb la DJ Marikarmen Free.

Dissabte a les 12 h, el rei Carnestoltes anirà al Mercat de la Creu Alta a recollir els ingredients per a l’elaboració de la tradicional sopa, Catxaruta, que es cuinarà a partir de les 15 h, al Racó del Campanar, i que tothom podrà tastar a les 20.30 h al Racó del Campanar. La nit acabarà a la plaça del Doctor Robert amb música i disfresses a càrrec del grup A Contracorrent i els DJs Álvaro Bravo i Jordi Sarabia.

Mentrestant, es podrà gaudir d’una tarda d’entreteniments, tallers de màscares a càrrec del Grup Somnis de Colors, de maquillatge, animació infantil per Pericó Nas de Mico, i el tradicional Concurs Infantil i Familiar de disfresses, que enguany arriba a la novena edició.

El carrer, protagonista

El  diumenge a les 12 h, les seccions de l’Esbart Sabadell Dansaire interpretaran el Ball de Gitanes del Vallès. Hi podrà participar tothom qui vulgui. Al llarg del mes, alguns ciutadans han anat a classe per poder ballar aquest pas doble amb l’esbart sabadellenc.

El diumenge serà el gran dia de les comparses i les carrosses. L’itinerari de la rua no ha variat. Començarà la seva caminada des del carrer de Francesc Layret (carretera de Prats), cap a la Creu Alta, seguirà per l’avinguda Onze de Setembre, plaça de les Dones del Tèxtil, Via Massagué, plaça de l’Àngel, passeig de Manresa, passeig de la plaça Major, plaça del Dr. Robert, la Rambla, i acabarà a la cruïlla amb la Gran Via.

Un cop acabada la Rua del Carnaval 2020, hi haurà un concert-espectacle amb el grup Summer Dance 2020 a la plaça del Doctor Robert i tot seguit, el lliurament dels premis de la rua amb el rei Carnestoltes.

A les 21 h i al Racó del Campanar acabarà el breu però intens regnat del rei Carnestoltes. Arribarà la Vella Quaresma amb els angelets que baixaran del Campanar de Sant Fèlix i el rei dels poca-soltes serà cremat i acomiadat fins a un altre any.

Premis especials

Els premis es lliuraran pel Concurs Infantil i Familiar per categories i edats des dels 3 fins als 18 anys i un premi familiar. També hi haurà un premi i un accèssit per cada categoria a les millors disfresses.

Enguany es concedirà un premi a alguna de les entitats sabadellenques que hagin mostrat fidelitat i constància a l’hora de participar en la Rua del Carnaval de la ciutat. Un premi que l’organització valora com u reconeixement a la feina feta durant totes les rues que s’han fet, aquests darrers anys, a la ciutat.

Hi haurà tres premis especials de 200 euros. El jurat està format per persones vinculades a la cultura popular de la ciutat.

L’organització valora positivament el canvi en el lliurament dels premis, ja que es garanteix que com a mínim el 50% dels participants optin a algun reconeixement.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha destacat el dinamisme de les entitats com Disbauxa, que permeten la celebració d’aquest Carnaval, amb col·laboració amb l’Ajuntament i la passió per la tradició i la cultura. Diu que l’Ajuntament és conscient que sense l’esforç de les entitats culturals de la ciutat, no seria viable una festa com aquesta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top