Publicitat
Ciutat

La mostra ‘Calidoscopi’ posarà punt final amb una recaptació per a l’entitat Ningú sense sostre

Presentació de l'acord a l'Aula de l'Aigua / ALBERT SEGURA

La mostra itinerant Calidoscopi posarà punt final a gairebé 30 anys de gira per tot el país aquest mes de juliol, i ho farà amb finalitats benèfiques. L’exposició sabadellenca es podrà veure per darrer cop al Casal Pere Quart, però les parts que l’integren serviran per trobar-ne padrins i recaptar fons per a l’entitat de Sabadell Ningú sense sostre.

L’exposició es va crear l’any 1991 pels tallers de L’Obrador i de L’Art del Vitrall de Sabadell. “La vam estrenar per la festa major de la Creu Alta, i en acabar va tenir molt bona rebuda i vam veure que li havíem de posar rodes”, explica Joan Serra, artesà de L’Art del Vitrall.

Després de viatjar per tot Catalunya, per l’Aragó i Andorra, ara s’acomiadarà, però ho farà per la porta gran, amb una acció solidària que permetrà recaptar fons i donar a conèixer millor l’associació Ningú Sense Sostre. D’aquesta manera, s’ha obert un procés en què, a través de la web de l’entitat, es poden veure els mobles que configuren aquesta mostra de calidoscopis i convertir-se en padrí per, posteriorment, poder-la destinar a llocs públics, com esplais, llars d’infants, escoles o l’Hospital Parc Taulí, si així es decideix.

Concretament, els diners recaptats es destinaran a enfortir al projecte EVA, que treballa per a l’acollida de mares i fills en risc d’exclusió. “Tenim un pis amb quatre habitacions, tres de les quals estan destinades cada una d’elles a una mare i els seus fills i una quarta on els nens tenen un espai d’esbarjo i per fer-hi els deures”, explica Rosalia Morera, impulsora del projecte.

L’entitat ja atén homes en situació de pobresa sobrevinguda, amb l’objectiu d’acompanyar-los en la reinserció laboral i social des de fa uns 7 anys, però van veure la necessitat de també ajudar les dones que per alguna situació personal es troben soles i en situació de risc d’exclusió, o que tenen fills a càrrec.

Actualment, a Sabadell es tenen comptabilitzades fins a 7 persones que dormen al carrer. “No obstant això, la Taula del Sensellarisme ha comptabilitzat fins a 187 casos documentats, amb noms i cognoms, que dormen en garatges, naus industrials o llocs de mala salubritat”, apunta la síndica de greuges local, Eva Abellan.

Tothom qui vulgui conèixer els mobles de l’exposició ho pot fer a través d’aquest enllaç, així com saber de quina manera es pot col·laborar econòmicament.

Publicitat
Comentaris
To Top