ESPORTS

La Federació Catalana de Futbol ho condiciona tot a les "garanties sanitàries"

El president, Joan Soteras, garanteix les subvencions econòmiques en un paquet d'ajudes

Cada vegada més difícil. La Federació Catalana de Futbol comença a assumir que serà pràcticament impossible acabar les diferents competicions en l'àmbit territorial. A través d'una carta, el president, el sabadellenc Joan Soteras, explica les claus del seu Pla d'actuació en l'àmbit esportiu i matèria econòmica i fa costat a tots els clubs catalans de futbol -que agrupa un total de 160.000 esportistes- i futbol sala.

Sota la premissa que "l'única prioritat de la institució ara és la salut", la Federació Catalana subratlla que "només es podrà pensar en el retorn pautat de l'activitat esportiva en el moment que es conegui la proposta de desconfinament progressiu per part de les autoritats competents", amb qui es manté un "contacte i col·laboració permanents". S'admet que es plantegen diverses opcions per finalitzar la temporada 2019/20 i el format del curs 20/21 "sempre amb les garanties sanitàries".

En l'aspecte econòmic, Joan Soteras vol tranquil·litzar tots els clubs i anuncia un paquet de mesures compensatòries a favor dels clubs i federats "fins i tot en el cas que no puguin acabar les lligues". També confirma que es mantindran tots els programes vigents de subvencions a través de les campanyes d'impuls del futbol i futbol sala masculí i femení Tots som un equip i #Orgullosa, abans del 30 de juny.

Ascens del juvenil arlequinat

La proposta de la Federació Espanyola de futbol de donar per finalitzades totes les competicions d'àmbit estatal -amb el possible play-off exprés a Segona B i Tercera Divisió- suposaria, automàticament, l'ascens del Centre d'Esports juvenil a la màxima categoria. El conjunt arlequinat és líder destacat del grup 7 de Lliga Nacional i d'aquesta manera veuria premiada la seva gran temporada. El Mercantil continuaria a la mateixa categoria.

En l'àmbit del futbol sala, Club Natació Sabadell i Escola Pia també mantindrien la plaça a Segona Divisió B i caldria veure què passa a Tercera Nacional, on Amics del Pou Nou Escorial és líder del seu grup i hauria de guanyar-se l'ascens en un teòric play-off. La Federació haurà de decidir el desenllaç.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top