Publicitat
Ciutat

La creu de Barberà tornarà al seu lloc a principis de l’any que vinent

La creu de Barberà tornarà a la seva plaça, amb un nou sistema de subjecció, abans del gener del 2018. Un acte vandàlic va obligar a retirar-la i ara s’està restaurant per tal de reinstal·lar-la abans del seu 105 aniversari.

La creu de Barberà va quedar malmesa el 16 d’octubre del 2016 a causa d’un acte vandàlic. Ara tornarà a la plaça homònima després de canviar-ne el sistema de subjecció. Concretament, s’hi col·locarà una reproducció de formigó armat, amb la creu que ja està restaurada al capdamunt. L’escultura va quedar fracturada en cinc grans parts –tres fragments corresponen a la columna, un al basament escultòric i el cinquè és la creu–. La base de la columna va quedar al seu lloc.

La creu conserva la seva unitat i no va patir danys de consideració, segons l’Ajuntament que s’ha encarregat de la seva restauració. El treball escultòric de major envergadura és a la seva part central. El remat superior va perdre part del suport, tot i que aquest fragment trencat s’ha pogut recuperar. El material de l’escultura és pedra de Vinaixa, les seves dimensions són 406 centímetres, inclosa la base.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top