Publicitat
Arxiu

«Sabadell aixeca el teló» va omplir el Principal amb l’avançament teatral

La moguda dels últims dies al carrer va tenir dijous passat un agraït moment de distensió en la gala «Sabadell aixeca el teló» al Teatre Principal. La presentació de les temporades teatrals de les quatre principals entitats amateurs es va sumar, però, al «compromís amb el país» i va esclatar en una gran ovació a l’alcalde Maties Serracant.

Un fragment del musical faranduler La Bella i la Bèstia va obrir dijous una gala «Sabadell aixeca el teló» que, després d’encetar amb èxit aquest format l’any passat conduïda pels actors d’Al Galliner, va resultar amena, molt aplaudida pel públic que omplia el Principal fins el tercer pis, amb moments divertits i altres de més seriosos. Una gran festa del teatre local que fa palès el talent sabadellenc.
I això que aquest any hi ha hagut contratemps. La malaltia d’una component d’Engruna Teatre, que havien de presentar l’acte, va passar la pilota als actors Carles Prats, Marta Tricuera i Jep Barceló, de la cia. Estrena Morena. Amb pocs dies per preparar-ho amb la guionista Anna Fité, van saber conduir amb encert el programa tirant de talent, obres pròpies i improvisació. Entra bastidors, Salva Peig, Xasqui Ten i Maria Pla feien possible que tot rutllés. Bravo.

Publicitat

D’altra banda, el moviment popular al carrer contra la intervenció policial a les institucions catalanes pel referèndum de l’1-O va traspassar a l’escenari. L’alcalde Maties Serracant va ser aclamat amb una gran ovació, que va recollir «no cap a mi sinó cap al Govern de la ciutat» i el seu «compromís amb el referèndum».
Una distensió agraïda quan els presentadors, per exemple, van demanar al públic que «votessin» si volien una gala amb més «riure» o més «diversió». I la Sabadell Teatre Associació (STA), que aglutina la Joventut de la Faràndula, el Teatre Sant Vicenç, El Ciervo Teatre i el Teatre del Sol, va llegir també un manifest pel dret a decidir «pacíficament i en llibertat».
La gala de la STA, patrocinada per FIAC Idiomes, va servir tot seguit l’avanç de programació dels quatre teatres amb actuacions i presentacions de vídeo. També hi van tenir cabuda entitats «externes» com L’Alternativa Teatre, l’Associació Artística Encert, l’Alliance Française, Monteatre (a l’Espai Àgora) i El Far Escena (al Ciervo).

Un dels actes més emotius de la gala de dijous passat va ser l’homenatge de la STA (Sabadell Teatre Associació) al veterà Josep Alguersuari, primer president i cofundador de Palestra a Sabadell. El grup de teatre, que va debutar el 1956, és notícia perquè aquesta temporada Ramon Ribalta dirigirà una nova versió de Luces de bohemia al Teatre del Sol, quasi 50 anys després d’haver dirigit l’«esperpento» de Valle-Inclán amb Palestra, precursora del Sol.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top