Publicitat
Arxiu

Can Puiggener vol un pla contra la delinqüència i l’incivisme al barri

Can Puiggener travessa un dels pitjors moments de la seva història. Així ho han denunciat els responsables de l’associació de veïns del barri juntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), que parlen de la comissió d’actes delictius i de l’avançat estat de degradació en què es troba l’espai públic per culpa d’un grup d’adolescents que tenen atemorits als residents a la zona. Els representants veïnals acusen l’Ajuntament de falta de voluntat política per acabar amb el problema i demanen un pla integral que «arribi al fons de la qüestió i acabi amb la situació».

La degradació al barri és general però, en particular, places com la del Primer de Maig presenten una deixadesa «motivada pels actes delictius d’un grup d’adolescents identificats i a qui ningú diu res». Són paraules dels veïns de Can Puiggener que, farts de la stiuació en què es troben, han decidit fer públiques les seves queixes.
L’associació de veïns parla d’un grups d’entre 10 i 15 anys que es dediquen a trencar el mobiliari urbà de les places i a molestar, intimidar i amenaçar les persones grans del barri. «Els seus actes comporten una despesa dels diners de la ciutadania per reparar contínuament els desperfectes perquè això no té fi», denuncia Manuel Navas, president de la FAVS. Afegeix que «no hi ha voluntat política per intervenir» i anuncia que «no acceptarem que ens diguin que no hi ha solució», en referència a l’Ajuntament.

Publicitat

Recorden que fa poc més d'un any el consistori va decidir retirar els jocs infantils de la plaça Archidona davant les contínues destrosses. Ara a l'espai només queda un deteriorat cautxú del que havia estat un parc infantil. Temen que passi el mateix amb la plaça Primer de Maig a on malgrat les reparacions, l'incivisme no es deté. I aquest no afecta únicament al mobiliari urbà.
La brutícia s’acumula al voltant dels contenidors i de les places perquè algunes persones nio dipositen el residus al seu lloc ja que «els serveis de neteja funcionen». «El barri està travessant un dels seus pitjors moments», diu el tresorer de l'associació de veïns, Teodoro Montero.
A la degradació de l'espai públic s'hi sumen les màfies que, asseguren, actuen a la zona i que s'aprofiten de la vulnerabilitat de les famílies que necessiten una llar ja que hi ha grups que els cobren per ocupar de forma irregular un pis buit.

Per aquestes raons reivindiquen en pla integral que «arribi al fons de la qüestió», explica Navas. Els veïns han presentat a l’Ajuntament un document en què recullen les consideracions que s’haurien de tenir en compte a l’hora d’elaborar el pla.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top