Ciutat

El PDECat qualifica de "salvatge" l'increment de la taxa de residus

Un grup de contenidors / LLUÍS FRANCO

Des del grup municipal del PDECat es qualifica l'increment de la taxa de residus, per part del govern local, de mesura abusiva i "d'augment escandalós". El portaveu del grup, Carles Rossinyol, ha explicat que han elaborat un informa "basat en vint casos que hem escollit de forma aleatòria" i que han detectat augments "injustos i incomprensibles" d'entre 23 a 155% de la taxa de residus, tenint en compte ha dit Rossinyol que "el govern municipal ha fet servir d'excusa per aplicar aquest increment l'IPC del 2017, que va augmentar l'1,1%".

Rossinyol assegura que "amb l'excusa de la tarifació social han augmentat la taxa de residus de forma salvatge", i que dels 20.000 nous bonificats, molts ho han estat perquè "ja no pagaven", cosa que segons Rossinyol no implica que no "s'ajudi a les persones que no poden fer front als impostos", però s'ha de buscar la fórmula que aquest increment no posi més pressió fiscal als ciutadans que ja paguen les seves taxes ", ja que sempre som la classe mitjana els que paguem més, i això és injust", diu Rossinyol.

D'altra banda, el portaveu dels convergents a l'ajuntament, afirma que aquest increment no ajuda a la reducció dels residus, perquè aquest sistema impositiu no impulsa a tothom a reciclar "molts llogaters no paguen aquesta taxa, ho fan els propietaris", amb qual cosa -segons Rossinyol- deixant de reciclar com cal, i d'això "ja ens vam queixar nosaltres el 2016".

Rossinyol també ha criticat el sistema de validació de la tarifa, que considera inadequat i injust i que arriba a a la paradoxa, ha explicat que "una família de cinc membres que per exemple siguin tots mileuristes, acaben pagant una autèntica fortuna".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top