Ciutat

PSC, PP i Ciutadans critiquen l’aparició de missatges polítics de la cavalcada de Reis

Asseguren que enguany hi tornarà a haver mostres de suport als líders sobiranistes empresonats

Un missatge a favor dels Jordis, en la cavalcada de l'any passat / LLUÍS FRANCO

A la cavalcada d’aquesta tarda també hi haurà missatges de caràcter polític. En concret, un paquet amb el nom “Llibertat Oriol”. L’aparició d’aquest a la cavalcada de Reis ha estat criticat pel PSC, el Partit Popular i Ciutadans. Els socialistes han exigit a l’Ajuntament la retirada d’aquests, i el PP ho ha titllat de “vergonyós”.

El PSC de Sabadell assegura que a la cavalcada de Reis hi tornarà a haver missatges en favor dels polítics empresonats, i reclama que l’Ajuntament els retiri. El primer secretari de la formació al municipi, Pol Gibert, ha dit que “segurament, aquest és l’esdeveniment menys indicat de l’any per proclamar missatges polítics i exigim la seva retirada per permetre gaudir d’un dia únic pels més petits de la ciutat”.

En un comunicat, els socialistes denuncien “l’actitud permissiva del govern, que ja es va donar l’any passat”. Gibert assegura que “la cavalcada de Reis ha de ser un espai enfocat a l’il·lusió dels nens i nenes de la ciutat, i no un altaveu de posicions polítiques”.

Al parer socialista, el govern municipal torna a donar mostres de no respectar la neutralitat dels espais i esdeveniments públics, i ho consideren encara més greu tractant-se d’un acte dirigit als més petits.

“Govern de la meitat dels sabadellencs”

En aquest sentit, el PSC considera que ja hi ha altres dies i llocs durant l’any per portar el debat polític i insten el govern local a què no segueixi sent el «govern de la meitat dels sabadellencs».

Gibert exigeix a l’Ajuntament que garanteixi una cavalcada lliure de política, retirant tots els missatges polítics i dedicant tots els esforços als infants.

“Vergonyós”

Pel seu cantó, el Partit Popular de Sabadell ha criticat l’aparició d’aquests missatges. “L’independentisme té el mal do d’embrutar tot el que toca”, asseguren des del seu compte de Twitter. Els Populars també critiquen que s’utilitzi una festa lligada a “la infància i la innocència” per fer-ho, i ho han titllat de “vergonyós”.

Volem que els nens siguin els únics protagonistes”

El grup municipal de Ciutadans també s’ha mostrat molt crític. “Des de Ciutadans volem que els nens siguin els únics protagonistes”, expliquen al seu compte de Twitter. Ciutadans ha demanat a l’Ajuntament que “no utilitzi” ni les carrosses ni la cavalcada “amb objectius polítics, en favor del separatisme”.

Novetats a la Cavalcada: tres carrosses d’estrena i un nou punt de sortida

Comentaris
To Top