Diners

Més de 30 estudiants d’arreu de Catalunya participen en el Concurs de Fusta i Moble

Francesc Catalán va guanyar el premi pel seu disseny d’un porta-revistes / LLUÍS FRANCO

Més de 30 alumnes de diferents centres formatius catalans s’enfrontaran demà al 27è Concurs d’Estudiants de Fusta i Moble de Catalunya. Es tracta d’una nova edició d’aquesta cita, que ha organitzat el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Escola Industrial de Sabadell en el marc de la Festa Patronal de Sant Josep 2019. De les 9 h fins a les 13 h els estudiants hauran de reproduir un porta-revistes dissenyat per Francesc Catalán, de 24 anys, alumne de l’Escola Superior de Disseny ESDi.

El model que hauran de replicar els concursants està format per tres triangles. Són sis peces de fusta agafades, tres de les quals s’uneixen amb doble espiga amb angle recte. Les dues cares oposades estan acabades amb 45 graus. Les tres peces estan unides amb cola de Milano. “Va ser senzill”, explica Catalán, que va afirmar que “no em vaig complicar amb els encaixos”. L’autor d’aquest porta-revistes va batejar-lo amb el nom de Valknut, que és un símbol nòrdic compost per tres triangles entrellaçats. Amb 17 anys, Catalán va fer el grau mitjà de fusteria i ebenisteria a l’Escola Industrial, va fer el curs pont, i després el grau superior de disseny de moble. D’aquesta manera, va accedir a l’ESDi.

La proposta d’aquest any partia del disseny d’un porta-revistes realitzat en fusta massissa com a complement al mobiliari d’una sala d’estar o una sala d’espera i que, per la seva morfologia i geometria, permet que pugui esdeveniment un element optimitzat, o sigui, que conté poc material en relació amb el volum generat.

Els participants del concurs d’estudiants realitzaran el seu porta-revistes amb fusta de faig que cedirà l’empresa sabadellenca Gabarró. Com és tradicional, el concurs es farà a l’Escola Industrial

Reconeixements

Com és tradicional, demà a les 21 h se celebrarà el sopar de germanor a l’Hotel Urpí. En aquest acte, el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca lliurarà quatre reconeixements en forma ribot a empreses i entitats de la ciutat pel seu suport al desenvolupament del sector.

Comentaris
To Top