Publicitat
Diners

El Vallès Occidental és la segona comarca amb més accidents laborals

El sol mullat, un possible risc d'accident laboral / CEDIDA

Durant el 2018 es van produir 10.724 accidents laborals amb baixa al Vallès Occidental. Segons l’informe Sinistralitat laboral a Catalunya 2017-2018, que va presentar ahir la UGT, aquesta xifra suposa un increment d’un 0,41% respecte a les mateixes dades del 2017. Malgrat el lleu ascens, el Vallès Occidental és la segona comarca catalana amb més sinistres de feina només superada pel Barcelonès (29.153). Si més no, les comarques més industrialitzades presenten un nombre més elevat d’accidents laborals amb baixa.

A Catalunya, la situació és més greu amb un augment de la sinistralitat laboral del 3,82%. En total, durant l’any passat hi va haver 94,695 accidents, els quals van causar la mort de 82 persones. També se’n van registrar 19.653 de camí a la feina –in itinere–, una xifra que suposa un augment d’un 5,92%.

Pla de xoc

Per fer front a aquesta xacra, la UGT reclama, en primer lloc, derogar les reformes laborals per posar fi a la precarietat i combatre el frau i l’economia submergida. Així mateix, el sindicat reclama un pla de xoc contra la sinistralitat laboral. A través del diàleg social cal reforçar el pla d’acció que es va posar en marxa en el seu moment amb les diferents estratègies. A més, la UGT també demana la creació de jutjats especialitzats en sinistralitat laboral i la concreció d’un pla global de lluita contra les malalties professionals.

Publicitat
Comentaris
To Top