Diners

El sindicalista Juan Guil repassa en un llibre les seves vivències a CCOO

L'autor, amb els convidats abans de l'inici de la presentació del llibre / ÓSCAR ESPINOSA

Mis vivencias, CCOO y la Transición política en los centros de trabajo (1976-1999). Aquest és el títol del llibre que ha escrit el sindicalista Juan Guil (Sabadell, 1953), que s’ha presentat avui al Casal Pere Quart.

“Al llibre faig un recorregut als principals fets que van haver-hi a la ciutat i el paper que va tenir CCOO”, ha indicat l’autor. Amb el suport d’un importat recull d’articles publicats al Diari de Sabadell, Guil repassa conflictes en empreses com Estampaciones Sabadell o Unitat Hermètica. “En aquesta ciutat, el sindicalisme tenia molta força i capacitat de mobilització”, ha recordat.

El llibre conté pròlegs de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, JoséLuis López Bulla, secretari general de CCOO de Catalunya (1977-1997)  i Agustín Moreno, responsable d’Acció Sindical de CCOO (1982-1997). Precisament, Pacheco ha destacat “la generositat” que ha demostrat Guil amb el seu llibre perquè recull la “realitat de milers de treballadors de la comarca”.

/ ÓSCAR ESPINOSA

A la presentació també ha estat present el secretari general de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, Enrique Rodríguez, que ha destacat la “trajectòria sindical i política exemplar” de Guil. Rodríguez ha afegit que “és molt necessària explicar-la”. A l’acte també, hi ha assistit la seva filla del sindicalista, Tania Guil, que ha descrit el seu pare com una persona “amb conviccions molt arrelades i principis coherents”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top