Publicitat
Ciutat

Tsunami Democràtic omple la plaça Doctor Robert: “Qui ha de reflexionar és l’Estat!”

Segons la policia municipal, més de mig miler de persones s'han concentrat a la plaça Doctor Robert / VICTÒRIA ROVIRA

“Qui realment ha de reflexionar és l’Estat espanyol! I per això no ens cansarem de lluitar i manifestar-nos!”. Amb aquesta proclama ha arrencat la concentració convocada per Tsunami Democràtic a la plaça Doctor Robert, la vigília de les eleccions estatals. De mica en mica, l’espai ha anat quedant ple, a mesura que arribaven les quatre columnes provinents de diferents punts de Sabadell –provinents de la plaça del Mestre Planes, de la del Pi, de la de la Creu Alta i una darrera al Mur de la Llibertat, a Gràcia- fins a l’Ajuntament.

L’objectiu de la concentració era trencar la quotidianitat de la jornada de reflexió i desobeir la Junta Electoral Central per mostrar el rebuig a “la repressió i a la mordassa”. Segons fonts de la policia municipal, la concentració ha aplegat més de mig miler de persones.

Poc després d’arribar a la plaça Doctor Robert, alguns manifestants han tret les banderes espanyoles que hi havia penjades als fanals. I, una vegada han confluït les quatre marxes simultànies al centre de la ciutat, han començat els actes culturals i els discursos. Els bastoners han estat els primers a actuar. Després, hi ha hagut una performance en què se simulava la detenció de persones per part de la policia.

L'acte a la plaça Doctor Robert ha arrencat amb els bastoners / VICTÒRIA ROVIRA

Han pres la paraula amics i familiars de Jordi Cuixart, a més de representants del col·lectiu Free Forcadell. Culturalment, l'acte ha estat ben farcit: Martí Casado ha ofert un recital de violoncel, hi ha hagut música per part del grup Curos -format per Bernat Tortajada i Lluís Borrell- i s’han recitat poemes de Salvat-Papasseit i Joan Brossa. Els castellers de Sabadell i el grup de batucada local també s’han unit a la concentració.

Bernat Tortajada i Lluís Borras, del grup Curos / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top