Ciutat

La participació, a la baixa en aquestes eleccions generals

A les 18.00 hores han votat un 61,71% de sabadellencs, mentre que a l’abril ho havien fet un 66,42%

Cues per votar a l'escola Nostra Llar / ALBERT SEGURA

La participació a les eleccions generals a Sabadell experimenta una davallada respecte els comicis celebrats a l’abril. A les 18h ha estat del 61,71% (-4,71%), mentre que a les 14h era del 42,34% (-2,34%).

La jornada electoral s’està desenvolupant sense problemes als 226 col·legis electorals de Sabadell, on dos agents dels Mossos d’Esquadra acompanyen des de l’inici fins el final els membres de les meses. En alguns centres ja hi havia cues abans d’obrir portes, a les 9.00 hores. En alguns altres s’ha pogut veure com repartidors de Correus han traslladat a les meses el vot emès per correu, una opció que a Catalunya han escollit un total de 73.279 persones.

Un repartidor de Correus en una mesa / ALBERT SEGURA

El vot dels principals candidats

Els més matiners en votar aquest matí a Sabadell han estat Gabriel Rufián (ERC) i Paco Aranda (PSC), que ha anat al col·legi electoral acompanyat de la seva parella, l’alcaldessa Marta Farrés. “L’Estat va sentenciar el 14 d’octubre de la única manera que sap, amb repressió i presó d’un segle als nostres companys”, ha assenyalat Rufián, que ha votat a l’escola Ribatallada, afegint: “Que el poble sàpiga que només es pot sentenciar com sap el poble de Catalunya, amb democràcia i urnes”.

Gabriel Rufián, votant aquest diumenge a Sabadell / ALBERT SEGURA

Aranda ha votat a l’escola Pau Casals de la Concòrdia: “Necessitem una etapa de progrés i estabilitat per sortir d’aquest bloqueig”, ha assenyalat el candidat, que confia en guanyar a Sabadell tal com ja van fer els socialistes en els passats comicis del 28 d’abril.

Aranda, votant a l’escola Pau Casals aquest 10-N / D.S.

Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell) ha votat al col·legi electoral del Campus de Sabadell de la UAB. “L’Estat espanyol ens ha enviat un munt de policia perquè tot transcorri en normalitat”, ha assenyalat, afegint: “No saben que, nosaltres, som els de les urnes i, sempre que n’hi hagi una, els catalans anirem a votar. Sabem que la nostra causa només serà si es democràtica i pacífica”.

Lourdes Ciuró al Campus de la UAB / GUILLEM PLANS

El número 6 a les llistes de la CUP al Congrés dels DiputatsMaties Serracant, ha emès el seu vot a l’escola Industrial. “Avui votem per la llibertat, l’autodeterminació i l’amnistia, i demà tocarà ser als carrers”, ha explicat, afegint: “Sabem que la capacitat que tenim a l’Estat és limitada, per això toca tornar a ser demà i la setmana que ve reivindicant els drets i les llibertats”.

Maties Serracant, votant a l’escola Industrial / ALBERT SEGURA

Pel seu cantó, el tercer suplent de la llista de Ciutadans al Congrés, Ramón García, ha votat a l’institut Pau Vila. “Esperem ser claus en el desbloqueig de la situació en què ens ha volgut encallar el senyor Pedro Sánchez, per poder posar Espanya en marxa d’una vegada, per, en definitiva, fer el que els espanyols i espanyoles volen que fem, tractar els problemes reals del dia a dia”, ha assenyalat.

Ramón García, votant aquest diumenge / CEDIDA

Per últim, el número 5 d’En Comú Podem a la llista del Congrés per Barcelona, Joan Mena, ha votat als Salesians, a Sol i Padrís. “Hem de decidir pel futur del país. Si decidim per esperança o odi, si volem drets o privilegis, diàleg o confrontació”, ha assenyalat, i ha demanat “que tothom surti a votar, que cap vot de classe treballadora es quedi a casa”.

Joan Mena, votant aquest diumenge / GUILLEM PLANS

56 col·legis electorals

En aquesta ocasió, la ciutat disposa de 56 col·legis electorals (una menys que a l’abril, donat que l’escola bressol Calvet d’Estrella ja no és centre de votació i s’ha traslladat la mesa a l’escola adjacent), 226 meses i 130 representants de l’administració pública, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.

El nombre total d’electors també varia. Les llistes del cens de Sabadell és de 153.822 persones, una dada que correspon al padró del 27 de juny, mentre que a l’abril hi havia unes 153.380, fet que suposa un increment de 442 electors.

Les persones amb mobilitat reduïda disposen del servei de Creu Roja de trasllat al centre de votació. Per sol·licitar el servei, cal trucar al telèfon 659 92 77 88.

SEGUIMENT DE LA JORNADA A DIARI DE SABADELL

El Diari de Sabadell seguirà la jornada electoral durant tot el dia, amb cobertures en els diferents centres de votació i dels candidats. Podreu seguir el desenvolupament de la jornada tant al web com a les xarxes socials del Diari, a Twitter i a Facebook.

Comentaris
To Top