Diners

Els centres municipals d’empreses tanquen el 2019 amb el 90% d’ocupació

El Centre d'Empreses Industrials de Can Roqueta / GOOGLE MAPS

Els centres municipals d’empreses han arribat conjuntament a uns nivells d’ocupació del 90% aquest 2019, segons dades de l’Ajuntament. Entre els dos equipaments municipals hi ha allotjades actualment 58 empreses, el nivell més alt dels darrers anys. Al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta n’hi ha 42 i al Centre de Promoció Empresarial, situat a Fira Sabadell, 16. La facturació total d’aquestes empreses supera els 34 milions d’euros. El 70% de la facturació és a Catalunya, el 24% a la resta d’Espanya i el 6% a l’estranger.

La majoria són empreses de serveis avançats que requereixen d’uns coneixements i tecnologia especialitzada. El sector d’enginyeries, arquitectura i construcció sostenible es situa en primer lloc amb el 23% de les empreses, seguit del sector de disseny, màrqueting i comunicació amb un 17% i en tercer lloc, les activitats industrials de fabricació de maquinària i instal·lacions amb un 13%.

Aquestes són les principals dades incloses en l’estudi referent a l’any 2019 de les empreses allotjades a aquests centres municipals presentat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta davant les pròpies empreses. L’estudi persegueix definir el perfil de les empreses allotjades i la tipologia d’activitats econòmiques que es desenvolupen als centres. També vol dissenyar el pla d’actuacions anuals en funció de les necessitats de les empreses i donar solució específica als seus problemes concrets.

Entre les dificultats actuals a les que s’enfronten les empreses, l’estudi menciona la necessària adaptació als canvis tecnològics de forma ràpida; la necessitat de diversificació pel creixement; la dificultat a trobar personal qualificat i bones línies de finançament i, sobretot, la competència en determinats sectors. L’Ajuntament recorda que per donar solució a alguns d’aquests problemes, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a es disposa de diferents serveis de suport i assessorament que s’ofereixen tant a les empreses allotjades als centres municipals com a les persones emprenedores i empresàries del territori.

Comentaris
To Top