Publicitat
Diners

La indústria tèxtil aposta per fabricar a Europa i reclama uniformitat fiscal

El Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) ha reclamat una “uniformitat fiscal i aranzelària” a Europa que permeti a les empreses del sector competir “en igualtat de condicions”, i ha advocat per la necessitat d’impulsar per un “canvi d’escenari” després de la crisi del coronavirus, que ha deixat el sector en una “situació molt complicada”. En un comunicat, la patronal demana tornar la producció al continent europeu. “Necessitem fabricar a Europa, però no perquè només mirem per l’interès de les nostres empreses, sinó perquè som essencials per a la societat”, argumenta l’entitat, que considera que “s’ha demostrat que la dependència de proveir-se en la llunyania pot ser nefasta, ja que ens deixa sense resposta ràpida a qualsevol circumstància excepcional”.

En la crisi del coronavirus, han estat molts els països que han hagut de recórrer al mercat asiàtic per dotar-se de material sanitari i diverses fàbriques locals han hagut de reorientar la seva producció per col·laborar a lluitar contra la Covid-19, motiu pel qual defensen que el sector tèxtil també és “estratègic”, s’afirma en el comunicat.

“Els països que millor s’estan defensant contra la pandèmia són aquells que no depenen de tercers per proveir-se de productes sanitaris”, argumenta l’entitat, que aposta per un “canvi transcendental” d’escenari en comparació amb els últims anys. “Europa necessita una indústria de la moda poderosa, flexible, pròxima, capaç d’atendre les demandes de tot tipus de producció, amb tots els subsectors representats en el nostre teixit industrial”, assenyala en un comunicat.

Publicitat

En aquest sentit, el Consell Intertèxtil Espanyol considera que és “necessari” un ecosistema industrial europeu “fort i sostenible” i que “Espanya pot i ha de ser un d’aquests líders”. Amb tot, l’entitat reivindica que l’Estat té “grans companyies distribuïdores, vertaders líders mundials que han de ser tractors d’aquesta recuperació”, al mateix temps que encoratja el sector a aconseguir que “el consumidor es mogui per una escala de valors que prevegi moltes més variables que el seu preu”.

Després de la pandèmia, la prioritat serà assegurar la supervivència de les empreses i els seus llocs de treball i a generar nous projectes que garanteixin ocupació de qualitat. Per això, proposa un “gran acord” als agents del sector espanyols i europeus. “Un pla clar, amb dates, responsables compromesos, amb persones de reconegut prestigi al capdavant de les operacions, amb recursos i ajudes que ens permetin sortir d’aquesta gran crisi”, ha subratllat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top