Ciutat

Els Mossos fan nous controls per restringir les sortides a segones residències l’1 de maig

Un control dels Mossos d'Esquadra per evitar que la gent se salti el confinament durant el cap de setmana / ACN

Els Mossos d’Esquadra despleguen a partir d’avui dijous i fins diumenge, coincidint amb el pont del’1 de maig, controls policials específics a les principals carreteres i autopistes catalanes per evitar els desplaçaments a segones residències que continuen prohibits d’acord amb les actuals mesures de confinament previstes per l’estat d’alarma.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit, de les Àrees Regionals de Recursos Operatius i de les Unitats de Seguretat Ciutadana s’encarreguen per setè cap de setmana consecutiu de dur a terme aquests punts de control, que també es realitzaran en carreteres secundàries, en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències. Aquests controls es realitzaran en totes les franges horàries, de dia i de nit, per tal d’assegurar que la mobilitat es redueix al màxim i que només circulen per les vies catalanes les persones que ho poden acreditar d’acord amb les mesures vigents. En total, es desplegaran més de 1.300 agents a tot el territori que vetllaran, un cop més, per garantir que es compleixi la normativa vident.

Actualment, el confinament no preveu el desplaçament a altres llocs de residència per anar a passar el cap de setmana. Com ja és habitual, aquests controls policials tindran l’objectiu d’identificar les persones que circulin i, en cas que no puguin acreditar cap dels motius previstos en l’actual situació d’Estat d’Alarma seran denunciades. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

La Policia de la Generalitat fa una crida a la població perquè continuï respectant les mesures vigents i perquè no es relaxi i se salti les actuals restriccions. En aquests sentit, és responsabilitat de tots aconseguir minimitzar la propagació de la Covid-19 i, per això, aquest cap de setmana, que segons les previsions del temps lluirà el sol i pujaran les temperatures, continuarà no existint l’Operació Sortida que es realitzaria en una situació de normalitat.

Així mateix, pel que fa a les noves indicacions que es començaran a aplicar a partir del dissabte 2 de maig, es recorda que s’han de seguir tal i com han establert les autoritats. La pràctica de fer esport s’ha de realitzar de manera individual i la sortida amb nens s’ha de fer seguint les indicacions establertes i en cap cas dos progenitors poden passejar amb els seus fills. Així mateix, cal respectar les mesures de distància social, evitar que els nens juguin si es troben al carrer o en espais no autoritzats i es recomana l’ús de mascaretes per evitar la propagació del la Covid-19.

Comentaris
To Top