Diners

Fluidra obté un benefici d'1,6 milions d'euros malgrat la Covid-19

Fuidra ha assolit un benefici net d'1,6 milions d'euros durant el primer trimestre del 2020 malgrat l'impacte de la Covid-19, en contrast a les pèrdues de 2,6 milions en el mateix període de l'any passat per la integració de Zodiac, segons ha informat l'empresa.

La multinacional sabadellenca de piscines i wellness ha tancat els primers tres mesos amb un augment del 0,9% en vendes fins a 315,8 milions d'euros. L'Ebitda ha crescut un 2,9% fins arribar als 51,4 milions d'euros.

Segons Fluidra, les sinèrgies de despeses i la resta d'iniciatives per a la millora de marges continuen registrant molt bon comportament i la generació de caixa ha permès reduir el deute financer net en un 6,2%, fins als 804 milions d'euros, tot i les inversions fetes a M&A. Eloi Planes, president executiu de la companyia valora molt positivament els resultats "si tenim en compte el context mundial", ha expressat.

Publicitat

El director executiu de Fluidra, Eloi Planas, a dalt de la Torre Millenium, seu de l'empresa / LLUÍS FRANCO

Creixement per àrees

Per àrees geogràfiques, el creixement de les vendes a l'Amèrica del Nord va ser del 12,8%, mentre que a la resta d'Europa l'increment va ser del 10,6%. El bon comportament en aquestes regions va permetre compensar el del sud d'Europa, explica l'empresa, que va tancar el trimestre amb un descens del 13,2%. Pel que fa a la resta del món, l'augment va ser del 2,1%.

Per unitats de negoci, les vendes en la unitat de Piscina Comercial van créixer un 11,5%, impulsades per l'Europa de l'Est, Pròxim Orient i Àsia. En la divisió de Piscina Residencial, les vendes van créixer un 1,4%, fins als 219 milions d'euros, impulsades per la bona evolució dels productes de la gamma d'escalfadors a gas i equipament d'il·luminació.

En un context de pandèmia mundial, la companyia ha indicat en un comunicat que està constatant una "ràpida recuperació" a les zones on s'han aixecat les mesures de confinament, amb "una forta demanda sostinguda". En aquest sentit, Fluidra confia que aquesta temporada podria ser positiva.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top