Ciutat

Detectats casos sospitosos de frau en la preinscripció escolar a Sabadell

Detectats casos sospitosos a la ciutat de Sabadell

Imatge d'arxiu de l'escola la Roureda / VICTÒRIA ROVIRA

Hi ha set preinscripcions escolars en quarentena. Són possibles casos de famílies que són sospitoses d’haver comès frau per aconseguir plaça en un determinat centre escolar. Haurien falsejat el padró, cometent una irregularitat a l’hora de declarar el lloc de residència, per tal de tenir més possibilitats. En aquests moments se n’esta realitzant el seguiment.

El nombre de casos s'ha pogut saber després que algunes famílies de diferents barris hagin traslladat el seu malestar sobre les possibles pràctiques que desequilibrarien l'assignació de places als centres educatius. Això ha provocat que Esquerra Republicana preguntés formalment a l'Ajuntament sobre la qüestió. Concretament, han demanat saber la xifra de sospites de frau que s'han generat i, d'aquestes, quantes se n'han acabat confirmant finalment.

Publicitat

Amb el frau es perjudica alumnes que s'haurien quedat sense poder anar a una escola de proximitat. Un problema que, tal com va detallar el D.S., aquest any s'ha donat sobretot als barris de la Creu Alta i de Can Llong, on ha faltat plaça per una cinquantena de nens de P3.

Els republicans ressalten que és important detectar les places que han estat assignades amb el falsejament de padró abans que comenci el curs, perquè aquells alumnes la família dels quals ha comès frau comencin el curs al centre que els pertoca, i no hagin de canviar de plaça l'any següent.

Quan l’escola és lluny del barri

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top