Oci i cultura

El 'Django' de Ricard Efa, premiat a Bèlgica

El sabadellenc Ricard Efa acaba de guanyar el premi al millor còmic històric de l'any dels Prix Atomium 2020. Els guardons, amb seu a Brussel·les, distingeixen la novel·la gràfica Django Main de feu (Éditions Dupuis)en torn a la vida del guitarrista Django Reinhardt.  Efa ha estat premiat juntament amb el guionista i col·laborador Salva Rubio (amb qui ja havia treballat braç a braç amb Monet). Concretament, reben el Prix Cognito de la BD historique. 

Per ara només està disponible en francès. I no serà fins a la tardor o l'hivern –aproximadament– quan arribi en català o castellà. De fet, s’havia de presentar al Saló del Còmic de Barcelona, però ha estat suspès. Fins i tot tenien prevista una avant première al Festival de Jazz de Santander. Ricard Efa (Sabadell, 1976) torna amb la singular història del guitarrista i jazzista gitano Django Reinhardt. Tot i que Django Main de feu haurà d’esperar uns pocs mesos més.

Publicitat

Efa ja havia presentat el còmic al Festival del Còmic d’Angulema, a Bordeus. I és que és un dels grans aparadors internacionals del món de la vinyeta. Així descriure l'interés que li suscita la figura de Django: "Trenca amb el que estava establert. Era gitano, era franco-belga, de la cultura manuix... I havia estat influenciat pels gitanos de la Catalunya Nord, que s’havia trobat a París, tal com ens va dir el seu net. És un entrecreuament de camins. Teníem ganes d’investigar d’on venia".

La pandèmia al còmic: "Mai ens han faltat idees distòpiques”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top