• Publicitat

  Izakaya Sabadell

  Els pioners del sushi fusió al Vallès Occidental

  Fa dotze anys, quan la idea de menjar peix cru al Vallès semblava encara una bogeria, el xef Andrés Rico Plata i un soci, Manel Torrent, van obrir un dels primers sushi bars de la comarca i de Sabadell: l’Izakaya (taverna en japonès). “Vam ser pioners”, explica Andrés Rico, que ara exerceix de xef corporatiu de la cadena. Ja tenen set restaurants arreu de Catalunya i aviat n’obriran un més a Vilassar de Mar. Però el primer Izky (com també anomenen a la cadena) va ser el de la nostra ciutat.

  “En aquell moment la cultura japonesa encara no estava gaire introduïda aquí, per això vam optar per fer una cuina de fusió i vam incorporar ingredients que no són propis de la gastronomia japonesa com el formatge o les fruites caribenyes”, explica Andrés Rico. El seu model és la cuina de fusió oriental i mediterrània, com la que s’havia començat a fer al restaurant Kibuka de Barcelona, un dels degans del menjar japonès a la capital catalana.

  Varietat per obrir camí

  Com que pels sabadellencs el menjar japonès encara era molt nou, a l’Izakaya van optar per una carta àmplia (tàrtars, gyozes, wok, sopes, amanida…) i postres més europeus (panacota, coulant, pastís de formatge…). “Al Japó normalment els restaurants només s’especialitzen en un sol tipus de menjar. Osushi, oramen, o gyozes. Però no tot. Per això nosaltres ens diem ‘taverna’, i no restaurant”, explica el xef.

  El negoci ha anat canviant amb els anys. D’un format de take away s’ha passat a restaurants on dinar i sopar amb més calma. “Aquí ens ve gent de tota mena, tant de nit com al migdia”, explica el Jose, l’encarregat del local a la ciutat.“Portem molts anysa quí i la gent no deixa de venir. És per la qualitat dels plats que oferim.” L’Izky de Sabadell es troba ara  mateix en un moment de transformació. Segons alguns clients, tot i que els plats eren bons, darrerament el servei no era l’adequat. Per això l’empresa ha renovat fa poc la plantilla i aviat millorarà la cuinadellocal.“Al juliol o l’agost tindrem nova carta”, afegeix Andrés Rico. “Ens volem desmarcar del boom actual del sushi”. És a dir, tornar a ser pioners.

  Izakaya (Izky Sabadell) / Carrer de Sant Quirze, 35 / Horari: De dilluns a diumenge, de les 13h a les 23h /Tel:931686330/

  RESTAURANTS RELACIONATS

  ‘Brutal’, un bistronòmic on gaudir de la cuina

  Passeig de la Plaça Major, 54, 08202 Sabadell España

  Indalo

  Carrer de Sol i Padrís, 22, 08203 Sabadell

  Rice Sabadell

  Raval de dins,12, 08201 Sabadell España

  Ca l’Àngels

  Carrer de la Salut, 125, 08202 Sabadell

  Restaurant 23

  Carrer Sant Pere, 23, 08201 Sabadell
  Publicitat

  LA recepta

  Sotto roll (maki cruixent)

  Per 2 persones
  20

  Preparació

  – Un cop fet l’arròs per al sushi (netejant-lo, traient-li el midó, cuinant-lo i deixant-lo reposar) cal estendre els grans sobre l’alga nori.

  – Sobre l’arròs hi col·locarem l’alvocat i el formatge cremós, i enrotllarem el preparat fins a formar un tub amb l’alga per fora

  – Amb el maki fet, cal arrebossar-lo amb farina de tempura i fregir-lo.

  – Després tallarem vuit unitats, les col·locarem en horitzontal sobre un plat i hi posarem la picada de salmó cremós a sobre.

  – La recepta inclou la salsa especial Izakaya, secret de la casa, i una reducció de salsa teriyaki

  – Per acabar, hi posarem furikake de condiment.

  Bon profit!

  INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

  Arròs per fer sushi
  Alga nori
  Farina de tempura
  Alvocat
  Formatge cremós
  Salmó cremós
  Salsa Izakaya
  Reducció de salsa teriyaki
  Furikake (condiment)

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: