Publicitat
Ciutat

Voluntaris de l’ADENC reguen a mà els arbres més joves del riu Ripoll

Dimarts passat un grup de voluntaris va omplir garrafes amb aigua del Ripoll per regar els arbres que s’han plantat al llarg d’aquesta temporada
Dimarts passat un grup de voluntaris va omplir garrafes amb aigua del Ripoll per regar els arbres que s’han plantat al llarg d’aquesta temporada / LLUÍS FRANCO

-Y. Rico -

L'onada de calor també ha posat en quarantena els entorns naturals de la ciutat. I no només pel risc d’incendis. Les elevades temperatures i la sequera amenacen la supervivència de moltes espècies. És per aquest motiu que l’Associació per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) ha posat en marxa una campanya de regs estivals a l’entorn del riu Ripoll. Una iniciativa que s’havia dut a terme de forma puntual altres anys i que enguany es mantindrà durant tot l’estiu. I per fer-ho possible és fonamental la col·laboració dels voluntaris. Fins al setembre es desenvoluparà la campanya oberta a la participació de qualsevol persona que vulgui ser partícep de la recuperació del Ripoll. En concret, segons ha informat l’ADENC, l’acció es centra en aquella vegetació que s’ha plantat durant aquesta temporada. Es tracta d’algun pollancre i vegetació de ribera principalment. Els regs a mà poden salvar aquestes unitats ja que quan es fa una plantació els dos primers anys són crítics per la supervivència. I més en condicions extremes com les d’aquests dies. La periodicitat dels regs dependrà de les condicions meteorològiques. «Si plou no caldrà anar a regar sovint però si persisteix l’onada de calor és necessari fer-ho», explica l’associació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top