Arxiu

El Taulí rebrà una inversió de més de 12 milions d’euros 

«Avui tenim molt bones notícies per a la sanitat pública i per a Sabadell». Amb aquestes paraules ha descrit l’alcalde de la ciutat, Juli Fernández, les mesures presentades avui pel consistori i pel Departament de Salut de la Generalitat.

D’una banda, l’Ajuntament ha anunciat que avançarà 4,1 milions d’euros a l’Hospital de Sabadell per millorar el col·lapse que viu el Servei d’Urgències. Aquesta inversió, que la Generalitat retornarà al consistori, es destinarà a la construcció de dues plantes noves, amb capacitat per a 96 llits, que se situaran sobre l’actual edifici que acull les Urgències del centre. L’edifici podria entrar en funcionament durant el primer trimestre del 2018.

D’altra banda, el CatSalut ha confirmat que absorbiran un total de 65 treballadors de la Clínica del Vallès arran de la fi de les derivacions als consorcis sanitaris de Sabadell i Terrassa. La xifra final s’ha acordat entre la Generalitat la mateixa Clínica, determinant la quantitat de professionals que treballaven en aquestes tasques que ara, passaran de nou a ser absorbides pels dos hospitals. El conseller de Sanitat, Antoni Comín, també ha anunciat que faran una aportació de 3,5 milions d’euros per millorar «l’equilibri pressupostari» del Taulí i les condicions dels seus treballadors després que el centre hagi rebut una sentència relativa a les cotitzacions de les hores de guàrdia que hi ha suposat una pèrdua d’uns 7 milions d’euros per a les arques del Parc Taulí.

Comentaris
To Top