Arxiu

El llac del Parc Catalunya es buida per comprovar possibles pèrdues

El llac artificial té una capacitat d’uns sis milions de litres d’aigua. Es desconeix quin és l’abast de les fuites que pateix
El llac artificial té una capacitat d’uns sis milions de litres d’aigua. Es desconeix quin és l’abast de les fuites que pateix / ESTEVE BARNOLA

– Y. Rico –

Primer va ser La Bassa i ara li toca el torn al llac artificial del Parc Catalunya. Dos dels equipaments més emblemàtics de la ciutat als que els anys també passen factura. L’Ajuntament ha anunciat que buidarà el llac per tal de comprovar l’existència de fuites arran de la detecció d’excessives pèrdues d’aigua. De moment es desconeix l’abast de l’avaria, el calendari d’actuació i la inversió necessària per reparar-lo. Aspectes que es determinaran un cop s’hagi localitzat el punt de la fuita.

«No volem una altra Bassa de Sant Oleguer». D’aquesta manera explica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, la decisió de buidar el llac artificial del Parc Catalunya abans que les fuites d’aigua que s’han detectat vagin a més i la reparació sigui molt més costosa per la ciutat.

Les fuites s’han detectat després que els tècnics comprovessin que en els darrers mesos era necessari vessar més aigua de la necessària habitualment. Davant de la situació, el 22 de setembre passat, es va aturar l’entrada d’aigua al llac amb la intenció que es vagi buidant. «Quan s’estabilitzi podrem veure a on es troba la fissura i llavors estudiarem quina reparació necessita», manifesta Guerrero. És per això que aquests dies el nivell del llac és inferior.

La coincidència amb el tancament de La Bassa a causa de les grans pèrdues d’aigua que patia por fer pensar en una falta de manteniment.

El regidor argumenta al respecte que «a ciutats com Barcelona cada dos o tres anys es buiden els llacs per netejar-los a fons mentre que aquí fa molts anys que no es fa». En aquest sentit adverteix que a aquesta deficiència cal afegir-hi l’envelliment propi de la instal·lació.

El llac del Parc Catalunya es va inaugurar el 1992, pocs anys després que La Bassa de Sant Oleguer. Ara, un cop s’hagi localitzat l’avaria, es procedirà a buidar-lo per tal de netejar tot el fons del llac, desinfectar-lo i tornar-lo a deixar en condicions òptimes.

Comentaris
To Top