Ciutat

Sabadell referma el seu compromís amb l’acolliment de les persones refugiades

Espelmes enceses dibuixant el logotip de la campanya durant la Roda de la Pau, una de les més multitudinàries de les convocades en els darrers anys
Espelmes enceses dibuixant el logotip de la campanya durant la Roda de la Pau, una de les més multitudinàries de les convocades en els darrers anys / LLUÍS FRANCO

- Y. Rico -

Desenes de persones van participar dijous tarda i vespre als actes organitzats a la plaça Doctor Robert per denunciar la vulneració del dret d’asil a les persones refugiades. La concentració va acabar amb una de les rodes de la pau més multitudinàries dels darrers anys.

Sota el lema ‘Sabadell Ciutat Refugi: Ens posem en marxa’, la Plataforma Ciutadana de Suport a les persones Refugiades i l’Ajuntament van convocar a la ciutadania a un acte amb el què van reiterar el seu desig d’acollir persones refugiades. Des de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre es van projectar imatges i es van explicar històries de persones refugiades. Al llarg de la tarda es poder escoltar la interpretació coral de «Com plora el mar» de Joan Dausà a la vegada que es podia veure el video de la campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ en la què s’emmarcava la convocatòria.

Per acabar un nodrit grup de persones van participar en la Roda de la Pau, convertint-la en una de les més multitudinàries dels darrers anys. Els impulsors d’aquestes trobades són dos ciutadans que al 2003 es van concentrar davant l’Ajuntament com a mostra de rebuig a les intencions bèl·liques contra l’Iraq. Aquesta iniciativa ha anat creixent fins al moment actual. La Roda es troba cada dijous, festius inclosos (20.30h) a la plaça Doctor Robert, per fer un quart d’hora de silenci. Sempre es llegeix un text breu entorn la pau o en contra de la guerra que porta qualsevol ciutadà anònim. L’acte de dijous va servir també per fer una crida a la participació a la manifestació en favor de l’acollida de persones refugiades i migrades que s’ha convocat aquest dissabte a les 4 de la tarda a la plaça Urquinaona. La participació local a la manifestació serà conjunta de manera que tots els sabadellencs aniran darrera una pancarta en la què es llegirà ‘Sabadell, ciutat d’acollida’. L’Ajuntament i la plataforma han convocat les persones que vulguin assistir-hi des de Sabadell a les 14.30 del migdia a la biblioteca Vapor Badia. ‘Casa Nostra Casa Vostra’ vol conscienciar sobre la situació que viuen les persones migrants i refugiades i sensibilitzar la població per aconseguir pressionar les institucions catalanes perquè posin en marxa polítiques d’acollida efectives i també real.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top