Publicitat
Ciutat

L’alcalde diu que l’únic govern legítim és el de Puigdemont

Milers de persones es van concentrar dimecres a la plaça Sant Roc, on Serracant va exigir la llibertat dels empresonats
Milers de persones es van concentrar dimecres a la plaça Sant Roc, on Serracant va exigir la llibertat dels empresonats / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament només reconeix com a govern legítim de Catalunya l’escollit a les eleccions del 27 de setembre del 2015. Així va expressar-ho l’alcalde, Maties Serracant, a la plaça Sant Roc, dimecres al vespre, durant la concentració que va aplegar unes 4.500 persones per rebutjar l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i set consellers. Les paraules de l’alcalde es derivaven de la declaració aprovada pels portaveus d’Unitat pel Canvi, ERC, Crida, CiU i Guanyem i els dos regidors no adscrits.

Reconeixem el govern de Catalunya escollit democràticament després de les eleccions del 27 de setembre de 2015 i presidit per Carles Puigdemont, com el govern legítim de Catalunya». Aquest és el primer punt de la declaració aprovada pels grups UpC, ERC, Crida, CiU, Guanyem i els dos regidors no adscrits i que no van subscriure ni PSC ni Cs.

El text es va aprovar poc abans que els sabadellencs es tornessin a concentrar a la plaça Sant Roc i després de conèixer l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i d’altres set consellers destituïts.

L’acord es va prendre «davant d’aquest atac a totes les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives». Una situació que va desembocar en la necessitat d’expressar que «Sabadell només reconeix un únic govern legítim. El seu president es diu Carles Puigdemont i els seu vicepresident Oriol Junqueras».

De la mateixa manera, els grups que van subscriure la declaració van expressar la «nostra solidaritat i compromís amb el govern legítim». Els grups també reconeixen el Parlament de Catalunya com el «representant legítim del poble de Catalunya» i exigeixen «l’alliberament immediat dels 10 presos polítics» en al·lusió als consellers cessats i als presidents de l’ANC i ÒmniumJordi Sànchez i Jordi Cuixart.

De la mateixa manera, reclamen que «s’acabi la persecució política de la Presidenta i la Mesa del Parlament i de tots els càrrecs electes» a la vegada que «manifestem el nostre compromís irrenunciable amb la democràcia, la llibertat i els drets dels nostres veïns i veïnes».

El suport del món municipal al govern destituït de Puigdemont també va quedar palès divendres després que els màxims responsables de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) expressessin el seu compromís «inequívoc» amb la democràcia.

Miquel Buch, president de l’AMC, i Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, van lamentar que «l’Estat espanyol hagi deixat de ser una democràcia» i van exigir «l’alliberament dels presos polítics». Lloveras també va fer una crida a la comunitat internacional perquè «deixi de mirar cap a una altra banda» en comptes de posicionar-se respecte el que està passant a Catalunya.

Publicitat
To Top