Publicitat
Arxiu

Les Urgències de l’Hospital Taulí saturades per l’epidèmia de la grip

Les Urgències de l’Hospital Taulí estan saturades per l’arribada de l’epidèmia de la grip i això provoca esperes per a poder ubicar els pacients, tot i les mesures preses per reforçar el servei. Així ho expliquen des de la direcció executiva del centre hospitalari sabadellenc.

Durant els últims dies de l’any i en especial a partir de l’1 de gener, s’ha registrat un important increment de l’afluència de malalts al servei d’Urgències de l’Hospital Taulí, sobretot amb patologies cròniques descompensades i predominantment respiratòries.
La directora executiva del centre hospitalari, la doctora Cristina Carod, explica que durant les jornades de màxima activitat els professionals han atés més de 500 visites cada dia i al servei han arribat més de 40 ambulàncies en només sis hores, unes xifres similars a les que es registren en d’altres centres hospitalaris. Els pacients atesos cada dia representen un notable increment respecte la mitjana diària de visites a Urgències, que a l’any 2016 va ser de 383 pacients al dia.

Publicitat

L’augment és degut a l’arribada de la grip, que a l’Hospital Taulí ja ha entrat en fase d’epidèmia, i ha provocat la saturació del servei i esperes per a poder ubicar pacients, tal i com explica Carod.
El llindar epidèmic establert aquesta temporada és de 109,4 casos per cada 100 mil habitants. Aquest llindar està basat en les dades d’incidència provinents dels períodes epidèmics d’onze temporades anteriors, recollides al Pla d’Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya de la Generalitat.
Per pal.liar els efectes de l’increment de l’activitat, l’Hospital Taulí ha posat en marxa una sèrie de mesures en el marc del pla d’hivern.

La Plataforma Assembleària de Treballadors i Treballadores (PATT) del Taulí diu en un comunicat que la perillosa situació de col·lapse que es viu al servei d’Urgències -i que fa unes setmanes va denunciar la CATAC-CTS/IAC- es manté. Des de la plataforma subratllen que «la impossibilitat de trobar un llit lliure a les plantes continua» i afegeixen que «en un servei amb capacitat per a 35 malalts amb 12 llits de preingrés tenim 80 usuaris. No hi ha paraules per explicar això. Necessitem solucions ja».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top