Publicitat
Ciutat

Set de cada deu persones ingressades greus per la grip no estaven vacunades

L’epidèmia de la grip d’aquest hivern està sent una de les més virulentes dels darrers anys. Aquesta setmana la taxa d’incidència del virus ha estat de 300 casos per cada 100 mil habitants, i es preveu que la xifra d’afectats augmenti els propers dies.

Publicitat

El 76 per cent de les persones que han estat ingressades amb pronòstic greu als hospitals catalans pel virus de la grip no estaven vacunades. Així ho revela el Pla d’Informació de les Infeccions respiratòries agudes a Catalunya del departament de Salut.
Enguany està sent una grip virulenta. Per segona setmana consecutiva, l’activitat gripal s’ha situat en una taxa d’incidència de 299,4 casos per cada 100 mil habitants, quan el llindar epidèmic establert aquesta temporada és de 109,4 casos per cada 100 mil habitants. Es preveu que la xifra augmenti encara més durant les properes setmanes.
Entre les persones afectades, s’ha registrat un descens en els grups de 0 a 4 anys i de 5 a 14 anys, mentre que ha augmentat la incidència entre els adults, especialment entre els majors de 64 anys (207 persones per cada 100 mil habitants).
Durant aquesta setmana els hospitals catalans han atès un total de 28.199 visites de nivell de prioritat I, II, i III (major gravetat), que representa un 37,4 per cent del total de les urgències.

A Sabadell, l’Hospital Taulí va arribar al nivell epidèmic la primera setmana de l’any, amb una mitjana de 500 visites a Urgències cada dia, quan la mitjana anual de 2016 va ser de 383 pacients per dia.
L’allau d’atencions ha provocat la saturació del servei, tot i les mesures posades en marxa al centre hospitalari sabadellenc en el marc del Pla d’Hivern. El Taulí ha obert un total de 26 llits d’hospitalització addicionals destinats als pacients procedents d’Urgències. Gran part d’aquests llits estan ubicats als antics espais de consultes externes del Servei d’Oftalmologia, que el 14 de novembre es va traslladar a la tercera planta de Santa Fe per alliberar espais.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top