Publicitat
Arxiu

La Passada torna a recórrer els carrers de la Concòrdia, Creu Alta i Centre

Les colles Nova i Vella tornen aquest dimecres a omplir els carrers de la Creu Alta i del Centre de festa amb la tradicional Passada de Sant Antoni Abat. Una celebració que compta amb els beneplàcit de grans i petits.

La Joventut de Sant Antoni Abat (Colla Nova) encapçala enguany La Passada, que recorre aquest dimecres l’eix central de la ciutat des del carrer Francesc Layret, a la Concòrdia, fins al final de la Rambla, on és previst efectuar el tradicional i espectacular ‘giro’.
El president de la Colla Nova, Francesc Gall, explica que participaran amb més d’una cinquantena de genets muntats i una quarantena de carruatges. Juntament amb la imatge de Sant Antoni Abat, encapçalarà el seguici la Banda de cornetes i tambors Sant Pere Apòstol de Reus, i el tancarà el carro de tir de l’entitat, d’uns 25 metres de llargada. Gall posa èmfasi en la importància que el recorregut transcorri amb seguretat i sense que es produeixi cap incident, i en aquest sentit fa un agraïment especial als responsables del dispositiu de seguretat que hi haurà als carrers de la ciutat. Un aspecte important en aquest tipus d’esdeveniments tal i com destaca Joan Nualart, president de la Germandat de Sant Antoni Abat (Colla Vella).

Arrel de l’actual sensibilitat envers el benestar animal i la seguretat a les festes, La Passada de Sabadell segueix les indicacions donades per la Federació dels Tres Tombs. Algunes de les normes són que tots els animals estiguin en bones condicions de salut i higiene, respectar la distància entre carruatges i cavalls, vetllar perquè els guarniments estiguin engreixats i desenganxar i carregar els cavalls amb tranquil·litat tenint cura del públic que hi pugui haver.

Publicitat

Al matí, a partir de les 10 hores, ambdues colles participaran en la tradicional benedicció de cavalleries i carruatges a la Plaça Taulí, beneïda per mossèn Joan Nadal, rector de la Parròquia de la Puríssima. També hi poden participar particulars que vulguin beneir el seu animal de companyia.

Tot seguit, a les 11 la Colla Nova celebrarà una missa a la Puríssima, i la Colla Vella ho farà a dos quarts de 12 del matí a Sant Fèlix. Les entitats tancaran el matí amb la celebració dels aperitius, a la Societat Coral ‘Casinet’ i a l’Hotel Urpí respectivament.
La Colla Vella que seguirà a la Colla Nova en el recorregut, espera que el nombre de participants sigui superior o igual al de l’any passat. Nualart indica que «fins a l’últim moment hi ha gent que s’hi apunta».
Dos són els factors que enguany juguen a favor de la Passada. D’una banda el bon temps que s’ha anunciat, ja que «això sempre anima molt, ja que els Tres Tombs que s’han fet durant el cap de setmana no han tingut tanta participació a causa de la pluja», apunta Nualart.

L’altre factor que també contribuirà a un major seguiment per part de la ciutadania, és el canvi d’horari del recorregut de la tarda. La tradicional Passada de Sant Antoni Abat sortirà a les 5 de la tarda del carrer Francesc Layret, mitja hora després de l’habitual fins ara. Prèviament, cavalls i carruatges es concentraran a la Plaça Concòrdia i Eix Macià per acabar de preparar-se. Després de Francesc Layret, l’itinerari seguirà per la ctra. de Prats, avda Onze de Setembre, Via Massagué, Passeig Manresa, Passeig de la Plaça Major i la Rambla, on en l’encreuament amb la Gran Via faran el tradicional ‘giro’ per tornar al Passeig Manresa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top