Publicitat
Diners

Les cinc claus de la contractació al juliol

Atur Sabadell

La temporalitat continua sent una constant en la contractació

Una cambrera en una terrassa de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Durant el mes de juliol de 2018 s’han formalitzat 6.565 contractes a Sabadell. Aquesta xifra suposa un increment del 22% respecte el juny i un 2,4% respecte el mateix mes de l’any 2017. Tot i això, hi ha cinc claus que cal tenir en compte a l’hora d’interpretar aquestes dades sobre el mercat laboral de la ciutat:

1. Temporalitat

El 52% dels contractes són de menys de tres mesos. Per tant, 3.424 persones que van començar a treballar al juliol ho deixaran de fer al setembre.

2. Ocupacions

L’increment més notable que es registra és el de la contractació en ocupacions elementals (7,7%; 173 contractes més). Seguit per la de treballadors de la resaturació, personal i venedors (11,5%; 147 més).

3. Dones

La contractació femenina ha augmentat un 7,5% al juliol. Per contra la masculina cau un 2,7%. El 52,5% dels contractes registrats han estat signats per dones.

4. Joves

El grup d’edat més jove, de menys de 24 anys, és el que ha registrat un increment interanual del nombre de contractes, un 22,7%.

5. Evolució desfavorable

Segons les dades de l’Observatori de l’Economia Local, el pes de la contractació temporal a Sabadell se situa per sobre del presentat pel total provincial. Ciutats com Terrassa, Barcelona, Vic i Sant Feliu de Llobregat tenen una millor evolució.

Publicitat
Comentaris
To Top