Publicitat
Ciutat

Cuevillas: “Comença la segona temporada amb una tardor calenta”

Cuevillas participa en un acte de Junts per Sabadell

Cuevillas i Ciuró, en un moment de l'acte / VICTÒRIA ROVIRA

En un acte ‘exprés’, de 30 minuts, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas i l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, han celebrat la conferència ‘Qüestió de justícia’ al Casal Pere Quart. Més de 150 persones han seguit l’acte, que quan ha acabat s’ha repetit perquè moltes persones s’havien quedat fora del primer. En total prop de 300 persones han seguit els dos actes.

L’advocat de Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que “abans de dos anys això està arreglat” per les diferents crisis que ha assegurat que té l’Estat. Tanmateix, Cuevillas ha explicat que ara “comença la segona temporada amb una tardor calenta” perquè en unes setmanes es donarà per tancada la instrucció i es començaran a presentar els escrits d’acusació cap als processats de l’antic govern català i els líders sobiranistes empresonats o exiliats. “Tindrem unes sentències molt greus”, creu Cuevillas, que ha assegurat que demanarà observadors internacionals i que el judici sigui televisat. L’advocat de Puigdemont no espera altra cosa que l’absolució.

Cuevillas preveu el judici cap al mes de gener i ha assegurat que després de les eleccions europees i municipals sortirà la sentència. “L’horitzó és a set anys vista”, ha explicat l’advocat, després de recórrer al Constitucional i al tribunal d’Estrasburg. Cuevillas ha ironitzat que una de les acusacions “Vox, demanarà tres o quatre penes de mort amb grau màxim ja ho sabem”.

Lourdes Ciuró ha començat la ponència situant, al seu parer, com està la justícia espanyola. Segons Ciuró, “amb l’última renovació del Tribunal Suprem tenim garantides places de conservadurisme pels propers 20/25 anys”.

La diputada al Congrés ha denunciat que la justícia espanyola té una doble vara de mesurar i ha criticat aspectes com les revelacions del comissari Villarejo, “les autèntiques clavaguera de l’Estat”. “Tot val per la unitat d’Espanya”, assegura Ciuró. Per últim, l’alcaldable ha reclamat mantenir l’unitat de l’independentisme, que ha qualificat de “tresor”.

Publicitat
Comentaris
To Top