Ciutat

Un sabadellenc es nega a recollir l’acusació per la protesta al TSJC el 23-F

Cesc Martínez, Ivette Mañalich i Cesc Esteve / J.M.

Aquest dilluns el sabadellenc Cesc Esteve, juntament amb dos altres membres dels CDR del barri de Gràcia de Barcelona i de Terrassa, han decidit no presentar-se a la citació del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona prevista per avui mateix. El jutjat els havia citat per recollir l’escrit d’acusació pel delicte de desordres públics durant les protestes davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el passat 23 de febrer. Els tres membres, en Cesc Esteve, l’Ivette Mañalich, i en Cesc Martínez, s’han reunit a la plaça Sant Roc per mostrar el seu rebuig a l’acusació que els demana 2 anys i mig de presó pel delicte de desordres públics.

Tal com explica Esteve, del CDR de Sabadell, són conscients que aquesta acció “ens pot comportar una detenció”, però asseguren que no tenen “res a amagar no hem fet cap delicte, però no facilitarem les coses a la justícia espanyola, si ens han de detenir, que ens duguin a la força”. Els joves asseguren que no reconeixen “la injustícia espanyola” ni la seva acusació. Els membres han qualificat a la jutgessa que porta el cas d'”una mica feixista” i són conscients que els citaran una altra vegada al no presentar-se a la d’avui. Segons els membres dels CDR, han rebut el suport de tots els partits independentistes.

Els tres citats han explicat la seva experiència el dia de la detenció, en la que van estar més de 30 hores retinguts, després que els portessin a comissaria. A més, han explicat que inicialment se’ls volia acusar de 4 delictes diferents, però finalment només n’ha tirat endavant un: el de desordres públics.

Comentaris
To Top