Publicitat
Esports

València Mestalla i Sabadell s'han enfrontat en 5 competicions diferents

Imatge de l'últim duel a Segona B la passada temporada/P. Figueras

Aquest diumenge (12h), València Mestalla i Sabadell es veuran les cares a la Ciutat Esportiva de Paterna. Serà el seu catorzè duel a Segona Divisió B en terreny valencià.  Fins aquí tot molt normal. El fet més estrany i fins i tot insòlit és que els dos equips han viscut enfrontaments en un total de 5 competicions diferents, una circumstància molt difícil de trobar i potser encara més difícil amb un filial implicat.

En la Lliga, a més de la Segona B, s'han creuat a Tercera Divisió la temporada 75/76 (0-1 pel Sabadell) i a Segona A la temporada 72/73 (2-1). Cal afegir dos antecedents encara més atípics. Un a la Copa del Rei, en una eliminatòria de setzens de final l'any 1969. El Sabadell va perdre 2-1 a València i va remuntar a la Creu Alta amb un 3-0. I el cas més dramàtic es va donar al final de la temporada 73/74 quan el Sabadell militava a Segona A i el filial valencianista a Tercera Divisió. Llavors es disputaven unes promocions de permanència entre 4 equips de la categoria de plata i 4 de bronze. El sorteig els va tornar a emparellar. En el partit d'anada, disputat al camp de Mestalla, va acabar amb empat a zero. El conjunt arlequinat va certificar la permanència amb una victòria per 2-0 en una Creu Alta quasi plena.

El pròxim diumenge es viurà un nou capítol a Segona B, la categoria habitual pels dos equips en els últims 25 anys. El balanç, per cert, es força favorable als arlequinats que han esgarrapat 3 victòries i 6 empats. Només han conegut la derrota en 4 ocasions. L'al·licient pel Sabadell és la possibilitat d'accedir per primera vegada a zona de playoff des del seu últim descens a Segona B. Una motivació especial pels homes de Toni Seligrat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top