Ciutat

Sabadell Lliure de Corrupció acusa el gerent d’Smatsa de “faltar a la veritat” del cas Mercuri

El gerent d'Smatsa Eugenio Díaz / LLUÍS FRANCO

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció considera que el gerent d’Smatsa, Eugenio Díaz, “falta a la veritat” i presenta un “fals relat” quan parla de la seva investigació per la presumpta adjudicació de la concessió de la neteja i la recollida de residus de la ciutat a l’empresa.

Segons la plataforma, que es basa en l’entrevista a Díaz publicada per aquest diari el passat 22 de novembre, el gerent d’Smatsa “tergiversa la realitat sobre el Mercuri”. I apunta que el gerent d’Smatsa “acusa” en l’entrevista “al Sr. Raúl García Barroso, un dels advocats que exerceix l’acusació popular, d’inventar-se coses al sortir de les declaracions dels imputats en el cas Mercuri”.

L’acusació popular del cas repassa en l’article alguns temes que tracta la interlocutòria de la peça 28 del cas Mercuri, sobre l’adjudicació a Smatsa, com els 100.000 euros que suposadament Smatsa hauria pagat al PSC per un sopar de campanya del 2011 o la vinculació entre el casos Pokémon i Mercuri.

A CONTINUACIÓ REPRODUÏM ÍNTEGRAMENT L’ARTICLE DE LA PLATAFORMA

Al Sr. Eugenio Díaz – SMATSA

Hem llegit amb estupor l’entrevista al gerent d’SMATSA, Eugenio Ángel Díaz, publicada al Diari de Sabadell el passat 22 de novembre, en la qual tergiversa la realitat sobre el Mercuri i acusa al Sr. Raúl García Barroso, un dels advocats que exerceix l’acusació popular, d’inventar-se coses al sortir de les declaracions dels imputats en el cas Mercuri que investiga les irregularitats en la concessió a SMATSA del Servei de Recollida de Residus i Neteja Viària municipal.

Som conscients que, com solen fer els perseguits per la Justícia, el Sr Eugenio Díaz falta a la veritat per a defensar-se davant la galeria amb un fals relat dels fets pels quals ell està imputat i que poden acabar en greus acusacions per delictes contra l’administració pública.

El Sr. Eugenio Díaz pot intentar confondre l’opinió pública, però no als estaments judicials que l’estan investigant i que amb tota probabilitat el jutjaran, ni tampoc a qui coneix el sumari de la Peça 28. Un rigorós document elaborat al llarg de 8 anys d’investigació judicial i policial, de documentació recavada, d’escoltes telefòniques, de declaracions de testimonis, etc. que exposa fil per randa els tripijocs delictius per aconseguir concessions de serveis públics.

El Sr. Díaz potser no recorda que el Jutjat d’Instrucció no 1 de Lugo, que investiga el cas Pokemon, l’implica a ell junt amb l’administrador de Vendex i altres directius empresarials, de pertànyer a un entramat que “presuntamente utilizando metodos de ocultación considerados mafiosos” subornava persones amb responsabilitats institucionals i polítiques, a base de regals, viatges i diners en efectiu, amb el propòsit d’obtenir la concessió de serveis públics com la Recollida de Residus i Neteja Viària a diverses empreses, entre elles SMATSA.

Tampoc sembla que recordi que la Jutgessa que instrueix el cas Mercuri, en la seva interlocutòria del 6 d’agost, l’imputa per considerar que, segons tots els indicis, pertany junt amb el màxim responsable de Vendex, l’exalcalde Manuel Bustos, diversos càrrecs socialistes i responsables municipals, a una organització criminal que tenia com a finalitat obtenir beneficis econòmics i garantir l’adjudicació de serveis públics a empreses del Grup Vendex com SMATSA.

El Sr. Eugenio Díaz diu que no sap res dels 100.000 € que SMATSA va pagar per a finançar el sopar de la campanya electoral de Manuel Bustos a la Pista coberta l’any 2011. Però potser recordarà que el 9 de desembre de 2012 li va comentar al Sr. Gervasio Rodríguez (Vendex) que “hay ciertos elementos que no son presisamente pequeños, com por ejemplo aquella cena que se patrocino de campaña electoral del alcalde”.

Probablement pel gerent d’SMATSA 100.000 € són poca cosa com per estar al cas. En canvi esperem que tingui més present, si més no davant la Jutgessa, els 600.000€ anuals que amb els Srs. Xavier Izquierdo i Paco Bustos van acordar encobrir per mitjà d’una factura mensual de 50.000€ de treballs ficticis, per compensar la baixa de l’oferta… “que son cosas que te sacaras tú de la manga y le pondrás explicaciones cada mes…”…”a nosotros nos da igual que sea por A o por B… que acepten que hay seicientos mil euros, números redondos, que todos los años nos tienen que abonar por encima del canon que se fije”.

Com també haurà de recordar el destí dels bitllets barrejats entre diaris, fins a 6.000€, que rebia de la central de Madrid via SEUR en sobres usats -segons l’atestat policial per subornar polítics i funcionaris- “Que lo meteremos com hacemos con Eugenio… un sobre aunque sea usado”.

Tot això i moltes més actuacions delictives i fraudulentes que, indiciàriament, el Sr. Eugenio Díaz va participar com a gerent d’SMATSA -pagament de viatges, sopars, dinars, actes del partit socialista, col·locació a l’empresa de persones recomanades per l’entorn dels Bustos,…i tots els tripijocs per a tenir avantatge davant les altres empreses que competien pel contracte- amb la única finalitat de fer-se amb la concessió del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus de Sabadell, tal i com va succeir.

Estaria bé que tot el rosari “presumiblement” delictiu pel qual l’imputen en els sumaris Pokemon i Mercuri el recordes bé davant els mitjans de comunicació, davant les assemblees de treballadors d’SMATSA i, especialment, quan vagi a declarar davant la Jutgessa el proper mes de gener. Ah i, sobretot, refresqui bé la memòria davant el tribunal que probablement el jutjarà d’aquí uns mesos per tots els actes que ara sembla no recordar.

Plataforma Sabadell Lliure de corrupció
Sabadell, 26 de novembre de 2018

Comentaris
To Top