Diners

Lliuren el Premi David als millors estudiants d’FP

Foto de família dels guardonats, amb Serracant i Bosch / VICTÒRIA ROVIRA

David Fundació i el Centre Metal·lúrgic han lliurat aquest vespre la 44a edició del Premi David. Aquest guardó distingeix els millors estudiants de cicles formatius en les famílies professionals d’electricitat i electrònica, fabricació mecànica, transport i manteniment de vehicles, instal·lacions i informàtica i comunicacions, tant de grau mitjà com superior.

El primer premi, corresponent a Grau Mitjà i amb una dotació de 1.500 euros, ha estat per a Gerard Mora Rodríguez, de l’IES Agustí Serra i Fontanet. El segon, valorat en 1.000 euros, ha estat per a Omar García Bravo, de l’IES Escola Industrial, i el tercer, amb una dotació de 500 euros, l’ha rebut Jared Ruiz Berbel, de l’IES Palau Ausit (Ripollet).

Així mateix, en Grau Superior, el primer premi de 2.000 euros ha estat per a Óscar Alcaraz Aguilar, i el segon, valorat en 1.000 euros, ha estat atorgat a Jesús Martínez Vadillo, tots dos de l’IES Escola Industrial.

A l’acte de lliurament, que ha tingut lloc a l’Auditori de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, ha reiterat “la necessitat de professionals tècnics” i ha indicat que l’FP i l’FP dual ha de ser “el pal de paller” per millorar la competitivitat del teixit industrial del Vallès. L’alcalde, Maties Serracant, ha recordat que a Sabadell “sabem fer coses amb valor afegit” i ha demanat continuar amb aquesta base creativa per davant de l’economia basada en l’especulació.

L’empresari i soci de l’empresa editora del Diari de Sabadell, Leo Torrecilla, ha animat els alumnes premiats fent un repàs a la seva prolífica trajectòria professional d’èxit. “Fer un projecte empresarial és més difícil que buscar feina”, ha assegurat Torrecilla, que ha aconsellat envoltar-se de família, amics i l’escola per tirar endavant qualsevol idea. “Els equips són imprescindibles”, ha afirmat l’empresari, que és admirador d’Steve Jobs. Cal repensar constantment l’estratègia empresarial i plantejar-se diferents escenaris. “Jo sempre trio el del mig”, ha indicat Torrecilla, que ha conclòs: “Si no saps res d’un sector, no t’hi fiquis”.

Torrecilla, durant la seva intervenció / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top