Diners

El negoci de l’habitatge, una reconversió forçosa

Montse Sangil, propietària d’Ad Hoc, amb la nova generació de l’empresa familiar / ÓSCAR ESPINOSA

Reconvertir-se o morir. És la premissa de la transformació que ha realitzat  Ad Hoc, avui una empresa integral d’habitatge. Després de sis dècades d’activitat –tres generacions de la família Sangil–, la crisi econòmica i els conseqüents canvis en el mercat immobiliari han servit per obrir-se a noves oportunitats de negoci. En qüestió d’anys, han passat de la construcció i promoció d’habitatges enfocat a la venda, a un negoci multidisciplinari centrat fonamentalment en el lloguer i en les reformes d’habitatges.

“La transformació ens ha vingut. No l’hem anat a buscar”, explica Montse Sangil, propietària i filla del fundador del negoci familiar, que recorda bé els inicis de l’empresa, l’any 1958. En aquells temps, en plena expansió urbanística per l’arribada de nous veïns a la ciutat, el negoci era el maó. Primer va ser la construcció, després la promoció d’habitatge i ara, una visió de 360 graus: controls de lloguers, gestió de finques, reformes d’habitatges, interiorisme… una amalgama de serveis que han vingut de la mà de les noves generacions: la filla i el gendre de la Montse, l’Helena Homet i l’Àlex Borràs.

En aquest procés de transformació ha estat clau la potenciació de l’experiència personalitzada i desenvolupar un tracte de proximitat respecte al client, un gir total de l’orientació del negoci. “Abans venies el pis i te’n desentenies. Ara escoltem el client i nosaltres ens fem càrrec de tot el que calgui”, explica l’Helena, que assenyala alguns reptes de futur: la competència on-line i la recuperació de la compravenda d’habitatge en detriment del lloguer, que ha estat el pal de paller dels darrers anys. “Són canvis però sobretot noves oportunitats”, conclou l’Àlex.

Montse Sangil considera que l’intrusisme ha perjudicat la imatge del sector: “Hi ha un cert recel respecte a les immobiliàries perquè és un mercat en què tothom s’hi atreveix”

Comentaris
To Top