Diners

Treball serà més bel·ligerant en el compliment de les mesures de prevenció de riscos

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, dijous a Prevint / ÓSCAR ESPINOSA

Inspecció de Treball intensificarà el compliment de les mesures de prevenció de riscos laborals a les empreses. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ho va anunciar dijous durant la inauguració de la nova seu de Prevint a Sabadell.

El Homrani va assegurar que el nombre d’accidents laborals ha augmentat. Es tracta d’una tendència habitual en els moments de creixement econòmic. Malgrat això, el conseller va assenyalar que l’indicador d’eficàcia de les mesures de prevenció no se situarà “en qüestions d’expedients oberts”. A partir d’ara, Inspecció de Treball establirà un procediment en què realitzarà una primera visita a l’empresa, on farà una sèrie de recomanacions. En un segon pas, es tornarà a visitar la companyia per comprovar l’execució d’aquestes recomanacions. “És la millor manera d’actuar”, va assegurar el conseller.

Un altre repte que “preocupa” és l’absentisme. En aquest sentit, es treballarà en l’àmbit de la prevenció amb els hàbits saludables que poden permetre reduir l’absentisme més enllà de les malalties greus i els accidents. Per això,  va demanar que es torni a posar en el centre la llei de prevenció de riscos laborals, per treballar des de la prevenció abans que prendre mesures pal·liatives. El Homrani va reclamar “concertació social per diagnosticar, acordar i executar” les polítiques de prevenció laboral.

L’empresa va néixer el maig del 2006 en compliment del RD 688/2005, per donar continuïtat al Servei de Prevenció de Mútua Intercomarcal. El 2015, la Fundació per la Indústria va comprar-la

Nova seu de Prevint

Prevint, societat de prevenció de riscos laborals, va inaugurar dijous passat una nova seu a Sabadell. L’acte va comptar amb la presència de bona part classe política i econòmica de la ciutat.

El president de la societat, Josep Bombardó, va destacar que l’objectiu és que Prevint sigui soci dels seus clients, que considerin l’assessorament en prevenció com “una inversió per les persones i no una despesa”. Bombardó va destacar que “estem en èpoques de grans canvis, la digitalització i el treball cooperatiu genera noves patologies, riscos i desafiaments”. Però va recordar que “la tecnologia no sols és per automatitzar processos, també ha de ser per millorar els entorns de treball i la vigilància de la salut dels treballadors”. La sucursal sabadellenca és la número 14 de Prevint a Catalunya.

Comentaris
To Top