Ciutat

Les entitats preparen les accions per al judici de l’1-O

Les representants d'ANC i Òmnium a la roda de premsa d'aquest matí / X.O

L’Assemblea Nacional i Òmnium ja han definit la campanya pel judici de l’1-O. A més de les actuacions que les entitats faran a nivell nacional i internacional, amb el Make a Move o el boicot a l’Íbex 35, també es faran campanyes en l’àmbit local. A Sabadell, a partir del pròxim 12 de febrer – inici del judici-, les entitats independentistes instal·laran una carpa informativa al Racó del Campanar des d’on se seguirà el judici, i des del 15 de febrer fins el 10 de maig es faran les caminades per la llibertat als diferents barris de la ciutat.  La campanya està enfocada a “visualitzar el judici, informar i denunciar la injustícia, demofòbia i vulneració de drets”, segons explicava l’Anna Puig, membre del secretariat de l’ANC de Sabadell.

Les caminades intentaran dibuixar un llaç i es faran cada divendres a les 19 h, amb una duració d’entre 30 i 45 minuts. La primera es farà el pròxim dia 15 de febrer i recorrerà la Creu de Barberà i Espronceda. Tot i que des de les entitats s’han programat fins el divendres 10 de maig, si el judici s’allargués més, continuarien. Al final de cada passeig es farà un acte cultural, es llegirà un fragment dels llibres dels presos polítics, o s’explicarà la situació. Isabel Dulcet, d’Òmnium, feia una crida a la participació.

La presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira, destacava la importància de què “tots els barris de la ciutat” tinguin tota la informació. També advertia que el judici seria utilitzat en “la campanya d’uns determinats partits polítics”, motiu pel que considerava essencial fer la seva pròpia.

Totes aquestes accions aniran acompanyades d’altres, com la penjada de banderoles i domassos, i diferents xerrades i debats. Des de l’ANC i Òmnium han fet una crida a que periodistes i especialistes en dret, participin activament en els col·loquis. Entre les xerrades, destaquen les que faran el proper dilluns, Til Stegmann i la periodista alemanya Christina Schreiber, i el dimarts Josep Costa, vicepresident primer de la mesa del Parlament.

Make a Move

 La presidenta de l’ANC a Sabadell, Neus Alsina, ha explicat que la campanya contra el judici de l’1-O es centrarà en la internacionalització, amb el Make a Move. Entre les primeres accions, aquest divendres, les entitats sobiranistes es van tancar a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona, on van fer entrega d’un text que denuncia la vulneració dels drets i les llibertats, dirigit a Ferran Tarradellas, representant de la comissió a Barcelona, i al seu president, Jean-Claude Juncker. “A partir de dilluns hi haurà concentracions a la plaça Sant Jaume i el Parlament per esperonar als nostres representants electes”, deia Alsina.

 “També es farà una campanya de consum estratègic, per un canvi en els hàbits de consum al país, més responsable i més sostenible, per poder treure poder a les empreses de l’Íbex 35, que no dubten en jugar contra els interessos de Catalunya”, explicava Alsina.

Comentaris
To Top