Oci i cultura

El sabadellenc Benet Casablancas estrena la seva òpera 'L’enigma di Lea' al Liceu

Foto: Óscar Espinosa

El sabadellenc Benet Casablancas estrena la seva òpera 'L’enigma di Lea' al Liceu. Serà la primera òpera contemporània que es farà al Gran Teatre del Liceu des de l'any 2009.

Amb l’estrena d’aquesta òpera del sabadellenc Benet Casablancas (Sabadell, 1956), que es podrà veure en quatre funcions els dies 9, 10, 12 i 13 de febrer, el Gran Teatre del Liceu sumarà una altra estrena contemporània a la sala gran des de la seva reinauguració el 1999. Els anteriors títols estrenats van ser 'D.Q., Don Quixot a Barcelona' (2000) de José Luis Turina, 'Gaudí' (2004) de Joan Guinjoan, l’òpera de cambra 'El ganxo' (2006) de Josep Maria Mestres Quadreny i, per últim, 'La cabeza del Bautista' (2009) d’Enric Palomar.

L’argument es basa en una història d’amor, encara que així mateix la història d’un secret que duu Lea després de viure unes circumstàncies excepcionals, convertida en protagonista absoluta, que deambula per l'espai i el temps, pels països i pels segles, nàufraga en l'existència, posseïda per una passió gairebé impossible de canalitzar.

Televisió de Catalunya enregistrarà la nova òpera i retransmetrà posteriorment en diferit, mentre que Catalunya Música l’emetrà en directe el dia 12 de febrer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top