Publicitat
Ciutat

Torrent i expresidents del Parlament protagonitzaran un acte de suport a Forcadell aquest dimecres a Madrid

Acompanyats de diputats de la cambra catalana i del Congrés llegiran una declaració institucional

El president del Parlament, Roger Torrent, i els expresidents Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach, el desembre de 2018 / ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, i els expresidents Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol protagonitzaran aquest dimecres, a Madrid, un acte de suport a l’expresidenta de la cambra Carme Forcadell, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN.

L’acte, que se celebrarà al teatre Luchana cap a les 13.30 h –quan acabin les declaracions al Suprem de la sessió de matí–, està organitzat pel col·lectiu #FreeForcadell amb motiu de la imminent declaració de Forcadell al Tribunal Suprem (TS). És previst que acompanyats de diputats del Parlament i del Congrés, el president i els expresidents llegeixin una declaració institucional de suport a Forcadell, que està en presó preventiva acusada de rebel·lió.

Manifest internacional

No és la primera iniciativa institucional de suport a Forcadell. El manifest internacional presentat el desembre passat suma 612 adhesions de representants i exrepresentants de 48 cambres parlamentàries. Entre les adhesions hi ha 200 diputats o exdiputats del Parlament de totes les ideologies –inclosos exdiputats de PP i PSC-, i 51 del Parlament Europeu.

També s’hi han afegit representants dels parlaments nacionals de Dinamarca, d’Alemanya, Argentina, Canadà, França, Noruega, Regne Unit, Suècia, o Suïssa, així com de diferents lander alemanys.

Publicitat
Comentaris
To Top