Publicitat
Ciutat

La Creu Roja de Sabadell vol dedicar un carrer al seu fundador, Henry Dunant

Dunant / WIKIMEDIA

El president de la Creu Roja de Sabadell, Josep Masip, ha publicat una carta en què proposa dedicar un carrer al fundador de l’entitat, el suís Jean Henry Dunant, “ara que s’està revisant el nomenclàtor“. Masip destaca dos aspectes de Dunant pels que creu que mereix estar al nomenclàtor sabadellenc: “haver fundat la institució humanitària més important del món” i haver rebut el premi Nobel de la Pau.

Masip assegura que aquesta proposta ja s’ha fet diverses vegades a l’Ajuntament, que “sempre l’ha rebut amb interès, però mai ha arribat a concretar-se”. El president de la Creu Roja de Sabadell destaca que Dunant ja té un carrer a Barcelona, Lleida o Granollers.

Qui era Henry Dunant?

El fundador de la Creu Roja, Jean Henry Dunant, va néixer a Ginebra (Suïssa) el 1828, i hi va morir el 1910. Va ser un empresari que va engegar diferents iniciatives humanitàries. El 1901, Dunant i Frédéric Passy van rebre el premi Nobel de la Pau per la creació de la Creu Roja i de les Convencions de Ginebra, un intent de normativitzar el Dret Internacional Humanitari.

Publicitat
Comentaris
To Top