ESPORTS

Al Sabadell se li escapa la victòria en un final molt cruel (1-1)

En el temps afegit empata el Cornellà i deixa glaçada la Creu Alta

Els arlequinats han fet mèrits suficients per guanyar / Lluís Franco

Cruel desenllaç. El Sabadell tenia la victòria a la mà i un gol del Cornellà en lúltim minut de l’afegit ha deixat glaçada una Creu Alta que ha ofert el millor aspecte de la temporada amb 4 mil espectadors. Una ensopegada immerescuda que deixa la zona baixa com estava amb una jornada més.

Sembla el guió d’una pel·lícula de por. Aquestes coses només passen en plena dinàmica negativa. El conjunt de Kiko Ramírez ha sortit fort, marcant el ritme. Sabia el que es jugava. Calia posar una marxa més i màxima intensitat. Ha tancat un Cornellà que tampoc se sentia incòmode amb el paper de veure’ls venir. De fet, així juga habitualment. Confia totalment en la seva gran solidesa defensiva (quasi la meitat de gols encaixats que el Sabadell) i a partir d’aquí, el seu objectiu és aprofitar alguna errada del rival.

La primera mitja hora s’ha convertit en un monòleg arlequinat. I amb bones opcions per avançar-se en el marcador. Pol Ballesteros ha tornat a ser l’home més actiu i dinàmic. Un jugador amb futur. Ell ha posat a prova per primera vegada els reflexos de Ramón en el minut 13 i també ell ha estat a punt d’aprofitar una mala sortida del porter visitant. El Sabadell, impulsat per un Adri Cuevas molt més encertat, ha buscat les bandes -en especial, la dreta amb Óscar Rubio i Pol- per trencar la teranyina visitant. La millor ocasió, però, ha arribat pel carril esquerre. Néstor ha recorregut molts metres per fer una centrada de gol, però ni Edgar ni Adri, a boca de canó, han pogut posar el peu per empènyer la pilota al fons de la xarxa davant la desesperació de l’afició.

El Sabadell ha fet mèrits suficients, però ha tornat a ser víctima de la seva manca de pólvora. El partit s’ha embrutit en l’últim quart de la primera part, amb un parell d’accions que han desencadenat fins i tot un enfrontament entre els dos tècnics. Els nervis estan a flor de pell. El Cornellà, per cert, no ha inquietat ni una vegada a Roberto en els primers 45 minuts. Ha sobreviscut gràcies a la seva fermesa defensiva.

L’inici de la segona meitat no ha pogut ser millor. Una pilota filtrada per Josu i una gran centrada de Néstor han permès a Pol Ballesteros afusellar a la xarxa trencant tot el sistema defensiu visitant. Un gran gol, per cert el primer que encaixa el Cornellà a la Creu Alta en totes les seves visites. S’havia fet el més difícil.

Amb l’1-0 han canviat els papers. El Sabadell ha fet un pas enrere i el Cornellà s’ha vist obligat a portar la iniciativa. Així ha estat durant tota la segona part. No li ha servit de gaire al conjunt de Xavi Calm tenir la pilota. De fet, fins als últims 5 minuts no ha xutat entre pals. El Sabadell ha sabut controlar el partit i només li ha faltat una mica de tranquil·litat i frescor per sentenciar en algun contracop. La necessitat de guanyar ha cohibit els homes de Kiko Ramírez. Els canvis tampoc han millorat l’escenari, però la bona notícia és que Roberto quasi no intervenia.

La Creu Alta patia més per l’incertesa del resultat que pel perill real del Cornellà, que ha posat tota l’artilleria sobre la gespa. Un cop de cap de Manucho que ha sortit fora després de tocar en el travesser ha estat l’avís del cruel final que li esperava al conjunt arlequinat. Un córner mal concedit en l’últim sospir ha provocat una acció embolicada a l’àrea -els locals han protestat fins i tot una possible falta al porter Roberto– i Héctor Camps ha empès la pilota a la xarxa entre la desesperació dels jugadors locals. Volaven dos punts importantíssims de manera increïble.

La victòria hauria estat balsàmica i també hauria obert un forat considerable respecte la zona baixa en una jornada on han puntuat la majoria de rivals directes. Ara tot continua igual. A dos punts del perill. Almenys s’ha vist capacitat de reacció davant un rival de playoff que sense fer res s’ha emportat un punt d’or. És el futbol. Queda la bona imatge de la primera meitat per veure el panorama amb esperança.

FITXA TÈCNIC
Sabadell: Roberto; Óscar Rubio, Pajarero, Migue, Josu, Ángel Martínez, Pol (Cobo, m. 88), Pedro Capó, Edgar (Arturo, m. 70), Adri Cuevas (Antonio Domínguez, m. 77) i Néstor.

UE Cornellà: Ramón; Roman (Pere Martíez m. 54), Héctor Camps, Goldar, Borja, Fall (Cristian Lobato, m. 63), Eloy Gila, Leo, Manucho, Agus Medina i Gaspar (Carlos, m. 83).

Àrbitre: Iván Muñoz Pérez, Comitè valencià. Grogues: Óscar Rubio, Migue, Pedro Capó; Román, Pere Martínez.

Gols: 1-0, min. 47: Pol; 1-1, min. 94: Héctor Camps.

Incidències: 4.097 espectadors a la Creu Alta. S’ha produït un enfrontament entre components de la Penya Honor 1903 (que han decidit accedir al seu lloc habitual del Gol Nord en el m. 46) i el club per unes pancartes.

Podeu llegir les reaccions del tècnic i el vestidor en aquest enllaç

Kiko Ramírez: “Estic convençut que estarem on ens toca”

Comentaris
To Top