Publicitat
Ciutat

Maties Serracant: ‘Hem posat les bases per transformar la ciutat’

“Cal seguir amb la reconnexió social i física de tota la ciutat”

L'actual alcalde de Sabadell, Maties Serracant i Camps, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

[Per Maties Serracant, candidat de la Crida per Sabadell]

Ara fa quatre anys assumíem el repte il·lusionant de conformar el govern en un context molt exigent de triple crisi: una llarga crisi econòmica que havia provocat una situació d’emergència social en amplis sectors de la ciutadania; una crisi democràtica per la deslegitimació d’una administració i un govern municipal marcat pel cas Mercuri; una crisi de ciutat visible en el deteriorament de l’espai públic i en la manca de projectes urbans.

Tres crisis que coincidien amb l’esgotament del projecte de ciutat nascut de l’etapa Farrés. La fi d’un cicle de més de 20 anys, planificat a principi dels anys 90, que el govern Bustos va pervertir i que la crisi econòmica va alentir.

El govern de transformació va haver de començar de zero. No hi havia projectes a punt per ser executats. La ciutat estava feta un desastre, sense pràcticament manteniment. El govern anterior no havia definit un projecte per al Passeig, ni per a la plaça Espanya, ni per al Parc del Nord, ni per al Parc de les Aigües, ni disposava de calendari per als equipaments de Can Llong, ni per a la residència del sud. La flota d’autobusos estava envellida, apareixien problemes sobrevinguts com el de La Bassa (on hem invertit 4 milions d’euros) i carregava un deute de 40 milions en expropiacions.

Malgrat tot, hem aconseguit encarar tots aquests reptes històrics i recosir la ciutat amb el soterrament a Gràcia. Ara cal seguir amb la reconnexió social i física de tota la ciutat millorant-la ambientalment. Venen anys de grans transformacions gràcies als projectes que hem posat en marxa.

En aquest context, hem afrontat la necessitat de regenerar l’administració, revisant els principals contractes municipals (especialment el de neteja), dotant-nos de noves eines i modernitzant-la. El projecte de transformació de l’administració tindrà efecte durant els propers anys i permetrà ser més eficients, més transparents i donar un millor servei.

Gràcies a la implicació activa del teixit associatiu en la definició de polítiques, plans i estratègies, avui podem mirar el futur amb noves solucions compartides per construir un nou model de ciutat. S’observa un canvi molt positiu en la confiança: aprofitem això i fem possible la continuació del debat, el diàleg i la recerca de l’acord en tots els espais, amb aquest treball conjunt entre administració i ciutadania.

El mandat també ha estat marcat per un context de crisi democràtica i de retallada de llibertats a què hem respost des del compromís amb la defensa dels drets fonamentals de totes les persones i del nostre país. Ens cal fer front als discursos excloents i als discursos populistes apel·lant al caràcter obert i integrador de la nostra ciutat.

Arribem a la fi d’aquest mandat amb satisfacció crítica, conscients de la feina que queda per fer però també de les bases sòlides que hem construït en un context tan exigent. Hem superat l’estat de decadència i desànim i avui la ciutat està molt més preparada per afrontar amb garanties aquest canvi de cicle que ja hem iniciat.

Publicitat
Comentaris
To Top