Ciutat

Juli Fernàndez (ERC): “Si Farrés no es va assabentar o no va denunciar la corrupció socialista no hauria de governar”

Èlia Soriano, Juli Fernàndez i Raul García Barroso / Cedida

Esquerra Republicana segueix amb els atacs als Socialistes de Sabadell per campanya. El cap de llista, Juli Fernàndez, ha assegurat que li preocupa que “algú que ha format part d’un govern corrupte, i o bé no se’n va assabentar o si se’n va assabentar no ho va denunciar, tingués la responsabilitat d’encapçalar a la ciutat” referint-se a la socialista Marta Farrés. Fernàndez ha recordat que en l’atestat de la jutgessa del cas Mercuri es titlla al partit socialista de Sabadell “d’organització criminal” i que això “implica a tot el partit, no a persones concretes”.

El número 7 i advocat del cas Mercuri, Raul García Barroso, ha assegurat aquest matí que l’únic partit que ha dit obertament que “no està disposat a pactar amb la corrupció” és Esquerra Republicana, i afegeixen que “la lluita contra la corrupció és una de les línies puntals d’Esquerra”.

Farrés va ser regidora de Joventut, Igualtat, Relacions Ciutadanes, Participació o Serveis Socials del govern de Manuel Bustos, però no està imputada per cap cas. Tot i això, El número 7 de la llista republicana, Raul García Barrosso, assegura que Farrés “ha de demanar perdó”. Segons Barroso, Farrés evita respondre sobre el tema assegurant que “qui vulgui parlar amb el Bustos que parli amb ell”, però Barroso creu que la socialista “va ser persona de confiança de Manuel Bustos” i que per això “ha de fer autocrítica, assumir responsabilitats i demanar perdó”.

Segons Raul Garcia Barroso, hi ha moltes eines legals per lluitar contra la corrupció, però hi ha un element essencial que és “el factor humà”. “Tenim un factor diferencial respecte altres forces polítiques” afirma Barroso, “altres forces tenen una herència” que els pot portar a “repetir els errors del passat”.

CAS MAITE MORAO

Preguntat pel cas Maite Morao, Fernàndez ha assegurat que no es poden posar a la mateixa alçada que el cas Mercuri ja que “no estem parlant de corrupció”. “L’ajuntament va iniciar els mecanismes interns per esbrinar si la situació era com la persona denunciava” explica el cap de llista.

“Creiem que en el jutjat social s’han barrejat termes, perquè una cosa és el que passa al lloc de treball i l’altre al carrer” afirma Fernàndez, “hem recorregut la sentència com Ajuntament perquè entenem que no s’ha produït la situació que diu l’informe”.

Comentaris
To Top