Oci i cultura

‘Llongue en tres actes’, un repàs a més de 40 anys de música

/ Cedida - Irene Prat

Més de 40 anys a la guitarra donen per moltes cançons, moltes històries i moltes col·laboracions. Josep Maria Llongueras, conegut com a ‘Llongue’, fa un repàs a la seva vida dedicada a la música.

L’autor assegura que volia fer “un repàs vital absolut de les cançons de la seva vida”. Això és el que presentarà aquest cap de setmana a l’auditori de l’Acadèmia de Belles Arts amb el títol de ‘Llongue en tres actes’. El líder de La Madam, la mítica banda de finals dels 80 i principis dels 90, repassa les cançons del grup, però també la seva discografia en solitari i els temes que l’han marcat al llarg de la seva vida en format de versions.

En el doble concert, un divendres i el segon aquest dissabte a les 22 h, ‘Llongue’ també aprofitarà per aprofundir en les seves cançons i no “només tocar”. “Aprofitant el format de teatre volia explicar les cançons” avança el guitarrista. ‘Llongue’diu que sempre li ha agradat parlar en els concerts, i amb aquest format permet esplaiar-se.  El concert també comptarà amb l’acompanyament de Ricard Latorre al piano, l’Albert Daví al contrabaix, i la Nunu Garcia, la Carme Calvo i la Marta Baldellou a les veus.

“Hi ha molt format de veu en el format de piano, contrabaix i guitarra”,  assenyala ‘Llongue’. El concert es divideix en tres actes, ordenats “gairebé cronològicament”. “No toco la primera cançó que vaig fer amb 15 anys, però gairebé repasso la meva música des que vaig agafar una guitarra”, destaca l’artista.

Amb un toc d’humor, a la primera part fa un repàs a les primeres cançons fins al període final de La Madam. El segon acte és un recull de temes de la seva carrera en solitari, i el tercer acte, el més curt, conté diverses versions, però també una cançó inèdita que ‘Llongue’ ha compost expressament per l’ocasió.

Tot i tractar-se gairebé d’un concert d’autohomenatge, ‘Llongue’ encara no té cap intenció de posar punt final a la seva carrera musical després de més de 40 anys. L’artista ja prepara un altre disc nou del qual encara no n’ha revelat res. Josep Maria Llongueras, però, indica que “els 40 anys conviden a mirar enrere i mirar una mica tot el que has fet”. Caldrà, doncs, estar atents al que ens té preparat.

Comentaris
To Top