Vallès

Les famílies de l'escola Escursell es manifesten contra el tancament d'una línia de P-3 i l'aula d'acollida

Les famílies de l'escola Escursell es manifesten a les portes del centre / X.O.

Les famílies de l’Escola Escursell s’han posat en peu de guerra contra el tancament d’una línia de P-3 pel curs vinent i també de la seva aula d’acollida. Des del passat 21 de maig, cada dimarts i dijous es concentren a les portes del centre i, sota el crit de “volem el P3 i l’aula d’acollida”, demanen que el Departament d’Ensenyament faci marxa enrere.

“Ens retallen recursos. No pot ser que hi hagi només una línia de P3 amb una ràtio de 25 nens i, a més, amb les característiques pròpies que tenim a nivell de diversitat”, explicava la Mari Carmen Martínez, la presidenta de l’AMPA. Martínez assegurava que l’escola té prop d’un 80% d’alumnes d’origen estranger i que aquests necessitaven “un suport més personalitzat”.

En aquest sentit, tan les famílies com la direcció del centre lamenten que el departament hagi decidit tancar l’aula d’acollida. “Necessitem l’aula d’acollida per donar resposta a tot l’alumnat que necessita d’un procés d’adaptació. El nostre projecte és d’integració de forma globalitzada”, defensava la Práxedes Gea, directora del centre.

El departament va justificar el tancament de l’aula d’acollida per la falta d’alumnes, ja que el requisit és un mínim de 8 estudiants i actualment només hi ha 5. Gea defensa que tot i la xifra, “hi ha alumnat que ja no està dins, però que encara la necessita”. La directora ha explicat que el projecte de l’aula d’acollida de l’escola havia estat “pioner”. “S’ha fet difusió de tot el projecte per com treballem l’atenció a la diversitat. Aquest projecte, amb manca de recursos, és difícil de tirar endavant”, denuncia Gea.

Publicitat

El Departament ho justifica

 Fonts del Departament d’Ensenyament han explicat al D.S. que el tancament de la línia de P-3 ve donat per una “manca de demanda”. “S’havia ofert 2 grups però només hi ha hagut 25 preinscripcions. No és que retallem, només donava per a un grup”, asseguren les mateixes fonts.

Tot i això, la directora del centre ha explicat que comptabilitzant les preinscripcions fetes fora de termini, l’escola arriba a 29. “És la mateixa xifra de l’any passat”, assegura Gea. En aquest sentit, Martínez lamenta que durant l’últim Consell Escolar Municipal, Serveis Territorials va anunciar que no hi hauria cap tancament de línies pel curs vinent. “Ens van dir que per al curs 2019-2020 no hi hauria cap retallada de línies al municipi, tres mesos més tard, ens avisen que ho fan”, assegura la presidenta de l’AMPA.

L’objectiu ara és intentar que Ensenyament faci marxa enrere i, si no és possible, almenys mantenir l’aula d’acollida.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top