Ciutat

Entrevista a Marta Farrés: “No em fa por un bloqueig de la resta de forces polítiques”

Conversa amb Marta Farrés: “No em fa por un bloqueig de la resta de forces polítiques”

Fotografies: Lluís Franco

Marta Farrés (1982) serà la primera alcaldessa de Sabadell. Va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell entre els anys 2007 i 2015, és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB. És veïna de la Concòrdia i es declara feminista convençuda.

Aquest serà un govern d’11 regidors, lluny de la majoria absoluta. Has expressat el teu interès d’arribar a acords concrets amb Junts i Cs… i amb ERC i la Crida?

Amb ERC i la Crida que ara tenim és evident que no estan creant el millor escenari de distensió. M’agradaria que reflexionessin: l’agressivitat no els ha anat bé en campanya ni en els pactes. No és el que la ciutat demana.

Ciutadans i Junts s’han quedat fora del govern.

Ara no entren al govern, però més endavant mai pots dir “d’aquesta aigua no en beuré”.

Marta Farrés, futura alcaldessa de Sabadell, es deixa fotografiar al passeig de la plaça Major / Lluís Franco

Juli Fernàndez manté la intenció d’arribar a un acord amb Podem. Què en penses?

Acabem de presentar un acord de govern i és una obvietat que està fet. S’ha de saber entomar el moment en què s’ha de fer una retirada elegant i digna i així ho demano.

Tems un bloqueig de la resta de forces polítiques?

No em fa gens de por. Hi ha forces polítiques en aquesta ciutat amb suficient intel· ligència política per poder-nos entendre més enllà de les discrepàncies ideològiques.

Heu arribat a acords per evitar la corrupció. Per què poseu com a condició que els membres del govern dimiteixin només en el cas de l’obertura del judici oral i no en fase d’instrucció?

Els polítics han de poder fer la seva feina amb tranquil·litat. La gestió del dia a dia pot fer que acabis en els tribunals, com ha passat amb l’actual govern, que ha pres la seva pròpia medicina. En aquest sentit vull dir que hem de ser contundents amb la corrupció, però no hem de convertir·ho tot en una cacera de bruixes constant.

Com voleu pressionar la Generalitat pel retorn de l’oncologia pediàtrica si és una decisió que depèn exclusivament del govern català?

Si es vol pressionar, s’ha d’aixecar la mà. Deixa-m’ho dir així: aquí quien no llora, no mama i he trobat a faltar en l’actual govern una mica de lloro… hem de deixar de protegir els partits i començar a protegir la ciutat.

En què consisteix el pla de xoc de barris? Té a veure amb el gran desplegament d’inversions inclòs en el programa electoral del PSC?

Té a veure amb les inversions del dia a dia. Són bàsicament intervencions en voreres, arbrat i seguretat: és a dir, l’ADN de la ciutat. Per a fer les grans obres d’analitzar en quin estat es troben les arques de l’Ajuntament, no farem volar coloms.

Marta Farrés, entrevistada ahir, dia en què es va presentar l’acord amb Podem / Lluís Franco

Parlem de les municipalitzacions. Proposen fer-ho amb tots els serveis externalitzats?

No em fa por ni parlar d’externalitzacions ni parlar de municipalitzacions. No soc abanderada ni d’una cosa ni d’altra, depèn de cada cas.

I Smatsa on queda ara?

Farem un control rigorós dels comptes, però no anirem darrere de l’empresa pel fet que sigui una empresa. Hi ha empresaris bons i dolents, com regidors bons i dolents, hi ha matisos. Pel que fa a l’adjudicació i el contracte, esperarem a la resolució de la jutgessa del Cas Mercuri. Serà la justícia qui digui què hem de fer.

Quin paper tindrà Morell en el nou govern?

Encara no ho tenim decidit. Quasi tots els regidors són nous i això vol dir que el seu punt de partida és el mateix i que poden portar qualsevol àrea.

Marta Morell ha advertit que podria explorar una alternativa de govern si no es compleix l’acord de govern amb el PSC. Com ho rebeu?

Entenc venint d’ella que faci aquest tipus d’advertiments. No tinc cap problema que ens fiscalitzi Podem, ni l’oposició, ni la ciutat. Cap problema perquè ella té el dret de reclamar que l’acord es compleixi.

Comentaris
To Top